algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

L'OCB diu que canviar la Llei de Funció Pública és un atac contra els drets lingüístics

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha assegurat avui que la modificació de la Llei de Funció Pública que pretén aprovar el Govern és un «atac» contra els drets lingüístics dels ciutadans.

En un comunicat, l'OCB afirma que el Govern presidit per José Ramón Bauzá pretén «instaurar un nou règim polític en el qual el català, la llengua pròpia de Balears, ja no gaudirà d'una oficialitat plena en igualtat amb el castellà».

L'Executiu balear pretén, tal com va defensar el PP en la passada campanya electoral, que el català sigui un mèrit i no un requisit indispensable per treballar en l'Administració autonòmica.

Després d'estudiar la modific la ació que prepara l'Executiu, aquesta entitat cultural conclou que la mateixa és contrària a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

L'Estatut d'Autonomia, es recorda, «estableix l'oficialitat de la llengua catalana com a idioma propi de la Comunitat balear i obliga a les institucions a garantir el seu ús normal i oficial, a prendre les mesures necessàries per assegurar el seu coneixement i a crear les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears».

A més, l'Estatut també obliga als poders públics -defensa l'OCB- a vetllar per la protecció i defensa de la identitat pròpia i considera que la normalització de la llengua catalana és un dels objectius dels poders públics.

Segons la OCB, l'avantprojecte del Govern és contrari a la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries que obliga a les institucions a garantir els drets lingüístics dels ciutadans.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Porreres, fa mes de 9 anys

Coincidint amb el 50è aniversari de l'OCB, qui ens havia de dir que potser haurem de tornar a la clandestinitat lingüística? Si hem de resistir resistirem, però no ens tombaran. Els que volen suprimir l'ús de la llengua catalana a Mallorca tenen molt de poder, sí, però si els catalanoparlants mallorquins mantenim la nostra posició no podran amb nosaltres ni amb la nostra llengua. Una de les coses que podem fer és no facilitar informació estadística relativa a la nostra llengua: quanta menys informació tenguin millor. Quan fa uns dies m'han demanat quina emissora de televisió veig he dit ib3, quan en realitat ni tan sols tenc sintonitzada aquesta emissora.

Valoració:3menosmas
Per ona, fa mes de 9 anys

Que l?OCB faci algo moilitzacions o lo que sigui

Valoració:3menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor.

Valoració:6menosmas
Per INQUERO, fa mes de 9 anys

Alguien puede decirme que es la OCB????

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris