nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El PSM-IV-ExM proposa que la Llei Turística inclogui un incentiu per als rodatges

La coalició pretén que el Govern s'impliqui en la protecció i promoció d'elements patrimonials. També impulsaria el segell social 'LGTB Friendly' per a establiments

El grup del PSM-IV-ExM de Palma vol que la futura Llei General Turística inclogui mesures concretes per afavorir la desestacionalització, com incentius per als rodatges cinematogràfics o la creació d'un catàleg d'elements culturals i patrimonials com eina per atreure turistes en temporada baixa.

Per a això, el grup municipal ha presentat al·legacions a l'avantprojecte de llei que ha elaborat la Conselleria de Turisme, que considera que "no ajuda a solucionar el problema de l'elevada estacionalitat" del turisme.

Així, els nacionalistes i ecosocialistes proposen que la llei inclogui l'obligació que el Govern s'impliqui en la protecció, preservació i promoció turística d'elements culturals i patrimonials, com per exemple el 'Call Jueu' o la Palma Gòtica.

D'altra banda, el grup municipal també proposa que la llei creï un incentiu econòmic destinat als rodatges de pel·lícules o sèries, que pugui incentivar fins i tot amb un 10% les productores que escullin les illes com a destinació cinematogràfica.

Els nacionalistes proposen concedir aquest incentiu en funció dels criteris de qualitat del projecte, la desestacionalización i la repercussió econòmica sobre les empreses audiovisuals de la comunitat. En aquest sentit, han posat com a exemple el cas de Malta, on la indústria audiovisual mou 4.000 milions d'euros.

Així mateix, també proposen la creació d'un segell social 'LGTB Friendly' per a establiments turístics i de restauració, així com declarar les Illes Balears com a destinació turística 'LGTB Friendly'. L'objectiu d'aquesta idea és "conjugar una millora en l'activitat econòmica del sector amb la responsabilitat social", han explicat en un comunicat.

El PSM-IV-ExM ha criticat l'avantprojecte de la llei per "la invasió de les competències d'ajuntaments i consells", i per "la inseguretat jurídica" que això provoca. A més, ha considerat que afavoreix "interessos econòmics i urbanístics molt concrets", amb referència al sector hoteler, si bé ha subratllat que no se solucionaran els "reptes" del conjunt del sector turístic.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris