nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Antoni Serra: "Estic imputat i encara no sé de què m'acusen"

L'exdiputat del Partit Popular i exdirector de l'Institut de Serveis Socials i Esportius del Consell de Mallorca lamenta la decisió de José Ramón Bauzá d'apartar de les llistes electorals els imputats

28948

Antoni Serra respon a dBalears.

M. À. Cañellas.

Antoni Serra transpira vitalitat. Allunyat de la primera línia política, mai no ha abandonat la militància en el Partit Popular. És jove, però acumula experiència en la gestió. El gener del 2004, s'incorporà com a cap de gabinet de la vicepresidenta Rosa Estaràs i, sis mesos després, fou nomenat director de l'Institut de Serveis Socials i Esportius del Consell de Mallorca. En les eleccions del 2007, ocupà el número 17 a la llista autonòmica i la dimissió de Jaume Matas facilità la seva entrada al Parlament. Fou portaveu de les comissions d'IB3 i Serveis Socials, a més d'exercir de coordinador del grup parlamentari.
Parla amb passió de la seva feina i es mostra il·lusionat amb els governs populars. Imputat pel jutge José Castro en el cas Palma Arena, Serra lamenta que no el deixassin renunciar a continuar a la política i poc després fos tractat com un empestat. La decisió de José Ramón Bauzá d'apartar de les llistes electorals els imputats va fer possible, emperò, que tornàs amb plena dedicació a l'empresa privada.

Com visquéreu la vostra imputació? De què us acusen?
Mai no m'han dit de què m'acusen. Vaig ser imputat el setembre del 2009 i encara no sé què diuen que vaig fer malament. Quan vaig demanar la desimputació, em digueren que estar imputat és una mesura de protecció que perdura fins que s'acaba la instrucció.
I ara?
Tenc un sentiment d'impotència, perquè sé que no he fet res. No tenc altra solució que esperar. Estic convençut que el temps em donarà la raó.
Us sentíreu maltractats?
Ens tractaren com empestats. El primer que s'oferí a no anar a cap llista vaig ser jo. Era molt més digne que s'hagués acceptat la nostra voluntat de no continuar a la primera línia, però se'ns va dir que no... Semblava que hi havia gent que sobrava, que perjudicàvem el partit. Però, així i tot, fou una experiència positiva, ja que em va sorprendre molt la gent que, sense necessitat de fer-ho, sense res a guanyar-hi, em va donar suport...
Poc després, Jaume Font optà per abandonar el partit.
Va ser la seva opció personal i jo la respect molt. Es va sentir menyspreat, perquè tothom sabia que seria desimputat a curt termini. La formació no va tenir paciència. Se'n va anar, fundà la Lliga i aconseguí 12.000 vots en tres mesos. No està gens malament.
Heu pensat moltes vegades a abandonar el Partit Popular?
Mai. Jo som del PP.
Però sou un dels anomenats crítics.
No! De cap manera. Som exigent, però no crític. No ho podem fer malament. No he criticat, he avaluat com fer-ho millor... El PP ha d'acollir tot el centredreta. Em preocupa que el partit es pugui acabar rompent. Respecte del Govern, vull veure com s'apliquen les mesures anunciades en temes tan sensibles com l'educació, la llengua i els serveis socials. S'està fugint de la imatge centrada que sempre havíem tingut, s'ha de ser escrupolós amb el respecte cap a la cultura de les nostres illes. En tot cas, la llengua no s'ha d'imposar, s'ha d'incentivar.
El català, mèrit o requisit?
Entenc que el fet que sigui un mèrit suposa avantatges per als que són d'aquí... Ha d'arribar el moment en què no sigui un problema que el català sigui un requisit per accedir a l'Administració, però sempre tenint en compte el temps d'adaptació necessari i les excepcions en activitats amb manca de professionals.
Com valorau el bilingüisme d'IB3?
Positivament. No veig cap problema perquè les pel·lícules s'hi emetin en castellà. Ara bé, crec que és fonamental que a IB3 s'escoltin les nostres varietats. S'hauria de parlar més com es fa al carrer.
I el fet que el conseller de Presidència en sigui el director general?
S'hauria pogut fer d'una altra manera. Sembla evident que no és el més avinent.
Estau, en tot cas, satisfet de com gestiona les institucions el vostre partit aquests primers mesos?
Clar, és evident que sí. Ara bé, tampoc no es pot amagar que s'haurien pogut fer algunes coses d'una altra manera.
Incentivar l'economia és fonamental, però conservar el nostre patrimoni natural és indispensable, no?
S'han de fer els projectes que tenen sentit. S'han de potenciar les iniciatives sense impacte. És fonamental que els inversors tinguin seguretat jurídica, que la normativa no canviï cada dia. No hi val tot. S'han de prioritzar les iniciatives que no tenen impacte ambiental, les que milloren la situació de zones degradades i la rehabilitació d'hotels vells.
Ja falta menys per al congrés del PP. Formareu part d'una alternativa a la direcció actual?
No he parlat mai ni meditat sobre aquesta qüestió. Participaré, com he fet sempre, en el congrés.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 9 anys

No el conec, però pel què deriva de l'entrevista i amb un perfil tan baix d'exigències pel que fa al català, em fa la impressió que prepara el terreny per tornar a la política activa actualitzant les seves idees en tot allò que "los nuevos tiempos políticos requieran".
Al temps!!!

Valoració:3menosmas
Per ona, fa mes de 9 anys

Conec al Sr.Antoni Serra Torres i tampoc se perquè va ser imputat, La justicia ens posarà les coses al seu lloc. Aquest Senyor te una gran capacitat tant humana com professinal i es una llàstima que el President Bauzà no l'hagi posat al seu costat, avui dia es un dels millors politics que te les Balears, i .......si no el temps!!!

Valoració:1menosmas
Per joan, fa mes de 9 anys

I falta una pregunta a l'entrevista:

El castellà, mèrit o requisit?

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris