bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

258 persones ja han dit al Govern on ha de retallar

Des de l’entrada en funcionament, el 12 de desembre passat, el web 'Balears estalvia' ja ha rebut 8.790 visites al portal de la Conselleria de Presidència

De moment, 258 ciutadans ja han fet arribar al president del Govern, José Ramón Bauzá, les propostes per estalviar recursos públics. Des de l'entrada en funcionament, el 12 de desembre passat, la web Balears estalvia, creada precisament per donar veu a la ciutadania, ja ha rebut més de 8.790 visites.
Les propostes que els ciutadans han fet arribar a través d'internet abasten tot tipus d'àmbits. Les idees més recurrents, segons la Conselleria de Presidència, impulsora de la iniciativa, són l'estalvi en paper, llum, recursos informàtics i lloguers.
Alguns suggeriments aportats en l'àmbit de l'ajust de la despesa són unificar el subministrament de material d'oficina de tots els organismes públics (ajuntaments, consells i Govern) o que l'Administració elimini el software de pagament i el substitueixi pel lliure. En l'apartat de tecnologia, s'insta l'Executiu que utilitzi les videoconferències per evitar desplaçaments innecessaris entre illes, tant de polítics com de personal tècnic.
En l'apartat de propostes energètiques, s'anima que es limiti la temperatura dels aires condicionats i calefaccions a 21 graus a l'hivern i 24 mínim a l'estiu.
També hi ha idees per modificar el sistema d'enllumenat. "A partir de mitjanit, es podrien reduir els fanals encesos de la ciutat, autopistes i túnels a la meitat. Això es podria fer amb un sistema temporitzat i amb una modificació en la instal·lació, de manera que quedassin engegats alternativament apagant-ne un de cada dos, o bé, segons els carrers, apagar els fanals d'una de les façanes". Segons el ciutadà que aportà aquesta idea, "ajudaria a conciliar millor el descans de moltes persones amb la reducció del llum que entra als domicilis". Així mateix, hi ha espai per a propostes més curioses, com la d'un nin de 13 anys, que es queixa que els llums de Nadal s'han encès massa prest. És per això que proposa mantenir encesos només un de cada dos llums de la via pública.
Amb el lema "Estalviar és cosa de tots", la web convida a omplir un formulari per fer arribar a l'Administració les idees d'estalvi. Es tracta d'un espai obert al ciutadà que, si quan fa la proposta indica les seves dades de contacte, se li respon i se li indica a quin organisme s'ha derivat la iniciativa. A més, hi ha un espai reservat perquè el Govern pugui penjar les propostes aplicades i l'estalvi que han suposat.
Segons la directora general de Coordinació, Marilena Jover, "estam més que satisfets amb l'èxit de la web els primers dies de funcionament, i també amb la implantació que estan demostrant els ciutadans per fomentar l'estalvi en la despesa". Sobre aquesta eina, el 75% dels habitants que han opinat la considera útil i el 25% no ho creu així.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Deià, fa mes de 9 anys

Són maniobres de diversió per distreure el poble (ja serien dues aportacions al web del Govern)

Valoració:7menosmas
Per Deià, fa mes de 9 anys

Qui més qui menys sap com funcionen aquests webs i com surten les estadístiques.

Valoració:11menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

per començar no apujar-vos el sou, que es el que vareu fer 10 minuts després d'entrar al govern, sient aquesta la primera "decisió anti-crisi economica" que vareu pendre; mare meva quina cara més dura que teniu apujant-vos el vostre sou, pero en canvi volent que el poble s'ajusti el cinturó i ademés vagi perdent en estat del benestar !!; en segon lloc, podrieu apujar els imposts per a les grans fortunes, com son els grans empresaris o persones fisiques amb grans herències (ah no que això no ho podeu fer, perquè aquests son els vostres fidels votants, son els que necessitau tenir contens per a que vos segueixin donant suport, son amb els que col.laborau estretament per a disenyar totes les injusticies socials, i més concretament els grans empresaris, son els que els hi deixau les mans lliures per llevar drets laborals als treballadors; capitalisme anti-social = pp)

Valoració:12menosmas
Per Boicot al PP!, fa mes de 9 anys

Boicot a tot allò que organitzin o en què intervenguin els del PP. No hi vulguem participar si no volem convertir-nos en col·laboracionistes d'aquests genocides lingüístics.

Valoració:23menosmas
Per jjj, fa mes de 9 anys

Visca la censura, patètics.

Valoració:-6menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Es veu que el Sr JR i els seu Govern són limitats en idees i mesures d'estalvi ja que estan avessats a viure a l'engros; això si, no parlen mai de baixar-se el seu sou.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris