algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Thomàs critica que per a Castro 'prevalgui l'econòmic per damunt l'assistencial'

El diputat socialista ha criticat que 'únicament parla d'economia però la realitat és que estam preocupats per les prestacions'

El diputat del Grup Socialista en el Parlament balear i exconseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha criticat que la seva successora en el càrrec, Carmen Castro, "prevalgui l'econòmic per sobre de l'activitat assistencial", davant del qual la consellera ha respost, en la seva intervenció durant el ple, que ha fet "més en sis mesos que vostès en dos anys".

A l'interpel·lar a Castro sobre el balanç del departament en els seus primers sis mesos, Thomàs ha criticat que "únicament parla d'economia però la realitat és que estam preocupats per les prestacions", respecte a les quals s'ha referit a la introducció del "copagament" amb la nova targeta sanitària, la reducció de la qualitat assistencial i els "milers de ciutadans que esperen una consulta o una intervenció".

"Cada dia s'acumulen cents de persones en llista d'espera, però no m'escolti a mi, sinó al sector", ha prosseguit l'exconseller, que ha fet al·lusió a les crítiques llançades contra l'actuació del Govern, entre altres organismes, des del Sindicat d'Infermeria i des del Sindicat de Metges. "Baixi dels núvols i ofereixi l'atenció que necessita la ciutadania".

Tanmateix, davant d'aquestes acusacions, Castro ha defensat que fins ara s'ha governat "amb austeritat i amb control de la despesa" i, en aquest context, s'han assegurat les nòmines del personal i de la dependència, s'han assegurat els ajuts a entitats socials, s'ha pagat a proveïdors i s'ha intentat resoldre els problemes amb les residències.

També ha fet referència al projecte d'integració de Gesma mentre que s'han dut a terme reunions amb els municipis, s'han reduït directius, s'ha desburocratitzat Atenció Primària i s'ha potenciat l'estratègia sexual i reproductiva a més de la de cures pal·liatives, tal com ha recordat la consellera.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris