nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

La corporació del Consell de Mallorca felicita el Nadal cantant 'Adeste Fideles'

Maria Salom, que ha estat acompanyada d'una representació del seu equip i de membres de PSIB i del PSM-IV-ExM, s'ha referit a la importància d'haver aprovat els pressuposts per al 2012

Els membres que formen part de la corporació del Consell de Mallorca encapçalaments per la seva presidenta, Maria Salom, han donat la sorpresa a la tradicional copa de Nadal que ofereixen als mitjans de comunicació interpretant la tradicional nadala 'Adeste Fideles', a les ordres de la soprano, Pilar Rosselló.

Salom, que ha estat acompanyada d'una representació del seu equip de govern i de membres dels grups PSIB i PSM-IV-ExM, s'ha dirigit als presents destacant la importància del dia d'avui, en el qual s'han aprovat els pressuposts de la institució per al pròxim exercici. Així mateix, ha assenyalat que el 2011 ha estat un any d'activitat molt intensa, a causa del doble període electoral.

De cara al 2012, la presidenta insular l'admès que serà un any "molt difícil", si bé ha mostrat el seu desig que sigui un any "de canvi per a la recuperació econòmica i de l'ocupació. Un canvi de rumb que obri la porta cap a l'esperança", ha indicat. L'acte ha conclòs amb el cant del 'Adeste Fideles', una actuació que ha agradat a tots els assistents.

Pressuposts

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous el Pressupost de la institució insular per a 2012 -que ascendeix a 345 milions d'euros-, després del rebuig de totes les esmenes parcials i globals presentades per PSIB i PSM-IV-ExM i Més per Menorca. Els comptes per a l'any que ve han estat aprovats amb 18 a favor del PP i 10 en contra dels grups de l'oposició.

Els comptes de les Balears per al pròxim any suposen una reducció de gairebé el 20% respecte al de 2010, l'últim aprovat, pel que gairebé tots els departaments disposaran de menys finançament, encara que es mantindrà la despesa social.

L'única àrea que puja és Hisenda i Pressuposts, en concret un 27%, amb l'objectiu de fer front a la despesa financera i a l'abonament de préstecs i interessos: en concret, el 2012 el Consell haurà de pagar cada dia per aquest concepte a les entitats bancàries 93.000 euros.

La consellera d'Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, ha destacat que són uns pressuposts basats en criteris de "austeritat i rigor" i que "s'adapten als recursos disponibles". Així mateix, ha indicat que en la seva elaboració s'han "eliminat de les duplicitats (de diferents funcions que estaven duplicades en diverses administracions) i s'ha intentat donar el màxim suport als Ajuntaments".

També Roig ha manifestat que la falta de l'aprovació d'uns pressuposts en l'Estat, ha creat una situació de "incertesa" perquè "es desconeix si arribarà una part del finançament del pla d'obres i serveis que ascendia a dos milions d'euros".

Per la seva part des de l'oposició s'ha criticat "el retall aplicat en polítiques socials" i s'ha posat en dubte que les actuals partides a l'IMAS serveixin per donar resposta a les necessitats dels mallorquins. Davant d'això, Roig ha insistit que la institució manté la despesa social i que no hi haurà "retalls".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesc, fa mes de 9 anys

PSM-IV-ExM confraternitzant amb els enemics de la nostra llengua i la nostra cultura. Anam bé...

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris