nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

L'oposició al Parlament demana a Rajoy que millori el finançament de les Balears

Esperen més concreció en l'anunciat Pla Integral de Turisme i reclamen una millora dels recursos financers disponibles per sortir de la crisi

El PSIB-PSOE i el PSM-IV-ExM han reivindicat avui al nou president del Govern, Mariano Rajoy, que millori el finançament de les Balears per poder atendre les necessitats dels ciutadans en àrees fonamentals com són sanitat, educació i assumptes socials.

El portaveu adjunt del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs, ha dit als passadissos del Parlament que el que els socialistes demanen és que Rajoy sigui "sensible" a les necessitats i interessos de la Comunitat balear.

És "trist", ha lamentat, que en els dos dies que ha durat el debat d'investidura el nou president no hagi nomenat ni en una ocasió les Illes Balears i que "tampoc" no hagi estat "sensible" amb el turisme, la principal indústria a l'arxipèlag.

"Per començar ens agradaria que el president complís amb l'Estatut d'Autonomia de les Balears i amb les inversions que preveu per a la Comunitat", ha reivindicat Thomàs, que ha requerit també que es "compleixi" amb els convenis firmats i que faci arribar els doblers del Fons de Competitivitat i del Règim Especial de Balears (REB).

Mentrestant, el portaveu del PSM-IV-ExM, Biel Barceló, ha manifestat que Rajoy no ha concretat com serà el futur Pla Integral de Turisme, i desconeix de moment si el nou executiu farà una "aposta real" per aquest sector.

De tota manera, el punt "bàsic" per a les Balears és la millora dels seus recursos financers, per la qual cosa el polític nacionalista ha sol·licitat al president espanyol que canviï el sistema de finançament de la Comunitat, sobretot ara que el PP està al capdavant dels executius d'Espanya i les Balears.

"Si no disposam de recursos, difícilment no sortirem de la crisi econòmica", ha advertit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris