algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern preveu que per al 2014 no haurà d'endeutar-se

28884

La intenció de l'Executiu, segons han anunciat, és anar reduint el seu nivell d'endeutament en els pròxims anys.

Ferran Aguiló(J.Torres.)

El Govern balear preveu no recórrer el 2014 a l'endeutament que permet l'Estat a les comunitats autònomes -el 2012 serà de 350 milions d'euros- després de l'esforç de "rigor pressupostari" que ha posat en marxa com a primer pas per a la recuperació de l'economia balear.

Així ho ha anunciat avui el vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, en ocasió del debat del projecte de pressuposts de les Balears del pròxim any que avui horabaixa serà aprovat pel Parlament.

Aguiló ha defensat que el Govern ha hagut de realitzar el reajustament financer que contemplen els comptes públics de 2012 perquè era "absolutament necessari", i ha assegurat que l'Administració pública no podia seguir amb el mateix nivell de despesa pública dels últims anys.

Encara que el pressupost de 2012 serà el "més alt de la comunitat", les inversions es veuran reduïdes davant la necessitat del pagament milionari del deute i els interessos, ha recordat.

Davant aquesta situació recorrerà a aquests 350 milions d'euros extres, el màxim nivell de deute que permet l'Estat per a les Balears segons el seu Producte Interior Brut (PIB), una cosa "essencial", ha afirmat el conseller, que ha anunciat que la intenció de l'Executiu és anar reduint el seu nivell d'endeutament en els pròxims anys.

El 2013 l'Executiu estima que no necessitarà endeutar-se al màxim nivell que permet l'Estat -l'1% del PIB balear- i el 2014 la intenció és que aquesta possibilitat d'aconseguir recursos financers "desaparegui".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per la nostra terra, fa mes de 9 anys

Aquesta gent només ven fum i boira. Primer donen la culpa als altres, després prometen qualsevol cosa per embullar... Però el que realment han fet ha estat acomiadar el personal, no pagar els proveïdors, tancar la caixa i carregar el feix sobre els treballadors. Quina confiança podem tenir en les paraules del vicepresident? Per mi cap ni una.

Valoració:6menosmas
Per balears, fa mes de 9 anys

però que no s'havia d'acabar la crisi tot just entrar ells a governar?

Valoració:21menosmas
Per rafel, fa mes de 9 anys

També preveia que, en uns mesos, aconseguiria disminuir l'atur i ja ho veis, n'hi ha més que mai.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris