algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

L'oposició demana augmentar les partides per atendre els serveis bàsics

28856

L'oposició qualifica els comptes presentats pel Govern de Bauzá d'il·legals.

Ferran Aguiló(J. Morey.)

Els grups parlamentari de l'oposició, PSIB-PSOE i PSM-IV-ExM, han criticat les "retallades" previstes en els Pressuposts generals de les Balears per a 2012, per la qual cosa han demanat el Govern que "es garanteixin les polítiques socials" que es donen als ciutadans de les Illes.

En el debat que se celebra aquest dimarts en el Parlament balear, relatiu a l'articulat i les disposicions addicionals del dictamen del projecte de llei, l'oposició ha reclamat que s'elimini l'increment del 15% a les taxes portuàries i que s'augmentin les partides ampliables "per poder atendre els serveis bàsic" que, segons ha apuntat, la portaveu de la coalició nacionalista, Joana Llüisa Mascaró, "no estan garantits".

Per la seva part, el diputat socialistes, Joan Bonet, ha assenyalat que "no és un pressupost de control, ni d'austeritat, sinó de retallades socials", amb la qual cosa difícilment, ha dit, no es podrà fer front a les despeses reals que es generaran al llarg del pròxim exercici.

Uns comptes 'il·legals'

El primer dia dels dos dies de debat, Bonet ha insistit que els Pressuposts "són il·legals", perquè superen el 25% de pagament previst a les entitats financeres pel deute acumulat en la comunitat i ha criticat que "per avalar la seva tramitació, el Govern hagi fet un informe en el qual diu que el que ells mateixos fan, està bén fet".

En un dels blocs d'esmenes presentades pels socialistes es demanen que es contemplin crèdits ampliables a determinades partides que "són manifestament insuficients", com el pagament de subvencions per al peatge del túnel de Sóller o el transport marítim per a residents.

Per la seva part, el diputat del PP, Antoni Camps, ha defensat la legalitat dels Comptes de la comunitat, i ha remarcat que el Govern ha presentat uns pressuposts ajustats a la realitat econòmica de crisi actual, "basats en el control del despeses", que fa que sigui impossible ampliar les partides previstes", si bé, s'ha mostrat convençut de què l'Executiu "sabrà ajustar-se a la previsió de despesa".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antem, fa mes de 9 anys

Pobre Bonet, al servei d'un partit descastat i traïdor.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris