algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Els socialistes de Mallorca elegiran el substitut d'Armengol el 3 de març


El consell polític de la Federació Socialista de Mallorca ha decidit avui convocar per al pròxim 3 de març el congrés en el qual es designarà el substitut de Francina Armengol al capdavant del partit. Així ho ha anunciat després de la reunió de l'òrgan directiu el secretari d'Organització dels socialistes mallorquins, Miquel Àngel Coll, qui ha explicat que en el congrés participaran 214 delegats elegits per les diferents agrupacions i 11 representants de les joventuts del partit.

Igual com es va aprovar ahir per al congrés del PSIB, convocat per a l'últim cap de setmana de febrer, els qui vulguin optar al liderat del PSOE de Mallorca hauran de comptar amb l'aval d'un 10% dels 2.200 afiliats o amb el suport exprés del mateix percentatge de membres del consell polític. No obstant això, la proclamació de candidats es realitzarà el mateix dia del congrés i qui opti a la secretaria general haurà de demanar l'aval del 20% dels delegats.

Al marge que Armengol es presenti o no com a candidata a secretària general del PSIB, la seva lleva al capdavant de la federació insular és obligada perquè l'actual és el seu tercer mandat i els estatuts no permeten liderats més prolongats, ha aclarit Coll. En el congrés dels socialistes mallorquins també es facilitarà la participació de persones afins al partit, militants o, no que podran prendre part en els debats però no tindran dret a votar.

Seran els anomenats "participants socials", ha informat Coll, qui ha detallat que cada agrupació podrà convidar una persona per exercir aquesta funció, que es planteja com una fórmula d'obertura a noves idees. "El partit ha de fer un esforç per connectar amb la societat. És necessari actualitzar el discurs socialista", ha indicat el secretari d'Organització.

La ponència marc que servirà de base per als debats i marcarà l'estratègia del PSOE de Mallorca per als pròxims anys estarà coordinada pel senador Antoni Manchado. D'altra banda, el consell polític dels socialistes mallorquins ha fixat per al 21 de gener el conclau preparatori del congrés estatal convocat a Sevilla del 3 al 5 de febrer, en el qual la federació comptarà amb nou delegat.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris