lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El PP assegura que els Pressuposts són 'perfectament legals'

La portaveu del PP en el Parlament, Mabel Cabrer, ha garantit avui que el projecte de pressuposts generals de la Comunitat de 2012 són "perfectament legals" i ha lamentat que el PSIB actuï d'una manera tan irresponsable com principal partit de l'oposició en uns moments "tan delicats" a causa de la crisi. En un comunicat, Cabrer ha acusat els socialistes de crear alarma entre els ciutadans i ha criticat que hagin "demanat públicament" que l'Administració Autonòmica no pagui als ciutadans el deute "brutal" que els socialistes van generar durant la passada legislatura quan estaven al capdavant del Govern.

Els populars han respost d'aquesta manera després que el PSIB hagi sol·licitat avui per escrit a la Sindicatura de Comptes de les Balears que dictamini sobre la presumpta il·legalitat dels pressuposts en contemplar el pagament d'amortitzacions i interessos a bancs en una quantitat més enllà de la permesa per llei.

El PP recorda que segons l'article 35 del reglament de la Sindicatura de Comptes tan sols el Parlament, en ple o en comissió d'Hisenda, pot requerir l'assessorament d'aquest organisme, i no un partit de manera individual. Cabrer ha insistit en la legalitat de la principal llei de les Balears del pròxim any i ha demanat al PSIB que es "comporti" com una oposició constructiva i responsable i deixi de generar alarma de "una vegada".

"Per molt que els pesi és un fet" que les Balears tindran el pròxim any pressuposats, ha manifestat la diputada popular, que ha qualificat aquesta nova denúncia de l'oposició com "una altra patinada". Cabrer ha recordat que ja a l'estiu passat la cap de l'oposició, Francina Armengol i el diputat socialista Antoni Diéguez "van patinar de forma escandalosa en el Parlament" en afirmar que la llei d'IB3 era inconstitucional, una denúncia que ni tan sols no va admetre a tràmit la Taula de la Cambra Legislativa. El PP considera Diéguez "autor intel·lectual" d'aquestes equivocacions i, per tant, "potser" hauria de ser el portaveu socialista.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris