algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

El PSIB veu il·legal el projecte dels Pressuposts del Govern

La cap de l'oposició socialista en el Parlament, Francina Armengol, ha explicat que la llei prohibeix que els comptes públics destinin més del 25% dels seus ingressos corrents a fer front al deute amb les entitats financeres

29222

El PSIB afirma que el projecte de Pressupost és il·legal.

M. Mar García.

El PSIB-PSOE ha sol·licitat avui per escrit a la Sindicatura de Comptes de les Balears emeti com més aviat millor un informe que dictamini sobre la presumpta il·legalitat dels pressuposts generals de les Balears de 2012 en contemplar el pagament d'amortitzacions i interessos a bancs més enllà del permès per llei. La cap de l'oposició socialista en el Parlament, Francina Armengol, ha qualificat avui de "sorprenent, escandalosa, surrealista i molt greu" que el Govern pretengui que el Parlament aprovi la pròxima setmana uns comptes que són il·legals, s'ha mostrat convençuda la portaveu del PSIB-PSOE a la Cambra Legislativa.

En roda de premsa, Armengol ha explicat que el seu grup va presentar ahir un altre escrit perquè els serveis jurídics del Parlament també es pronunciïn sobre el fet que el projecte pressupostari destina més del 25% dels seus ingressos corrents de 2012, en concret el 27,8%, a fer front al deute amb les entitats financeres, el que prohibeix expressament la Llei de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) i la Llei de Finances de les Illes Balears. Per això, els socialistes han presentat una bateria d'esmenes parcials als pressuposts que el PP les accepti i el Govern no pagui aquests 76,5 milions d'euros "extres" que no hauria d'abonar als bancs i es destinin a despeses socials, educatives, sanitàries i de promoció de l'ocupació.

Acceptar aquestes esmenes seria la manera de solucionar un "greu problema" com és redactar uns pressuposts que incompleixen dues lleis, ha manifestat la diputada Lourdes Aguiló, que també ha estat present en la conferència de premsa. Aguiló ha dit que "causa estupor" aquesta situació perquè la llei és "molt clara" i ha insistit que el que "mai no pot fer el Govern és cometre il·legalitats ni preveure que les cometrà". Per això, ha afegit, l'Executiu autonòmic ha de respectar la legalitat i negociar amb les entitats bancàries unes quantitats ajustades.

En aquest context, la diputada ha recordat que en els pressuposts de 2010 el pagament d'amortitzacions i interessos era del 6% dels ingressos. Armengol ha demanat al president del Govern, José Ramón Bauzá, que "posi ordre" en el seu equip econòmic perquè és un "verdader desgavell" i ha considerat que és un "abús" els diners que el pròxim any pretén pagar l'Executiu a les entitats financeres en un moment de crisi econòmica en la qual és necessari impulsar la despesa social.

En aquest context, Armengol ha retret a Bauzá que presumeixi que amb el PP hi haurà seguretat jurídica a les illes, però després presenta uns comptes il·legals. Els socialistes confien a disposar dels dictàmens de la Sindicatura de Comptes i del propi Parlament abans que es votin els pressuposts la pròxima setmana, sobretot perquè la qüestió plantejada és molt fàcil d'analitzar atenent les xifres presentades pel Govern.

D'altra banda, Armengol s'ha referit a la queixa que el seu grup ha presentat en el Parlament pel llenguatge "tabernario" que empren alguns membres del Govern i diputats del PP perquè "no és manera de parlar ni està a l'altura" d'un Executiu ni de la principal institució política de les illes.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Porreres, fa mes de 9 anys

Idò si no són legals, cap als tribunals de justícia! Denunciau-ho tot, no en deixeu passar ni una al pp, ni una!

Valoració:5menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

Que deixin de fer política mirant es be des seu parrtit!! Que comensin a intentar ajudaar!!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris