nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Els avortaments es faran en centres privats quan els públics no puguin assumir-los

La consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, ha explicat que el procediment serà similar al que s'aplica amb altres patologies

La consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, ha dit avui que les dones que no puguin exercir el seu dret a avortar a la sanitat pública en els termes legals seran derivades a centres privats. D'aquesta manera, Castro ha especificat en roda de premsa en l'hospital de Son Llàtzer, on ha presentat un programa de telemedicina, com es duran a terme ara els avortaments a les Balears després que la Conselleria de Salud decidís no renovar el conveni de 600.000 euros que tenia amb les clíniques privades especialitzades.

Ha afegit que la intenció és que totes les interrupcions d'embarassos es realitzin en els hospitals públics, però quan no sigui possible en els terminis i condicions que contempla la llei, es derivaran a centres privats, als quals es pagarà per les intervencions realitzades, segons les tarifes establertes per l'Ib-Salut. La consellera ha assenyalat que el conveni no s'ha renovat a causa de la situació econòmica de les arques públiques, igual com no s'han tornat a firmar altres acords de l'Administració balear.

Ha explicat que el procediment serà similar al que s'aplica amb altres patologies. Quan el sistema públic de salut no pot assumir el seu tractament o intervenció es deriva el pacient a les clíniques privades. En el cas de la interrupció de l'embaràs, es remetrà a la dona al treballador social i professional corresponent, que l'enviarà als centres privats.

El nombre de metges objectors de consciència és elevat, ha confirmat Castro, però n'existeixen altres facultatius disposats a practicar els avortaments, per la qual cosa "el dret de les dones (a avortar) està garantit". Ha detallat que la direcció de l'Ib-Salut treballa en l'especificació del protocol que s'implementarà en aquests casos.

La consellera de Salut, Família i Benestar Social va contestar ahir en el ple del Parlament a una pregunta dels socialistes sobre l'aplicació de la llei de l'avortament que les dones podien estar tranquil·les ja que l'Administració pública garantirà el dret a rebre aquesta prestació.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris