nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Aguiló veu complicat que Balears pugui començar a generar ocupació el proper any

29042

Aguiló, al costat de Josep Oliver, ha explicat a la seu de CAEB els comptes de cara a l'any vinent.

Ferran Aguiló(J.M.)

El vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, ha reconegut que és "complicat" que Balears pugui començar a generar ocupació el pròxim any, i ha subratllat que això no ha de ser "excusa" perquè el Govern no faci tot el possible perquè l'economia de les illes s'"enlairi".

Així s'ha expressat Aguiló en declaracions als mitjans des de la seu de la CAEB, on ha acudit per presentar als empresaris el projecte de Llei de Pressupostos de la Comunitat 2012 que ha elaborat el Govern, el qual estarà dotat amb 3.675 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 8,58 per cent en relació amb els últims pressuposts aprovats.

Preguntat sobre les previsions de generació d'ocupació a la comunitat, Aguiló ha reconegut que és un assumpte "complicat" i "difícil" perquè les taxes de creixement previstes "no són excessivament elevades". En qualsevol cas, ha subratllat que les Administracions han de fer el possible perquè l'economia s'"enlairi" i es generi ocupació.

"No ha de ser excusa en absolut per no fer el treball que cal fer", ha recalcat el vicepresident, que ha assenyalat que, a mesura que es vagin emprenent les actuacions necessàries, "s'aniran notant els resultats".

En aquesta línia, ha indicat que confia que un dels primers assumptes que inclogui el Govern entrant de Mariano Rajoy sigui l'elaboració d'una reforma laboral que impulsi la creació d'ocupació.

D'altra banda, Aguiló s'ha referit també a l'anunci de l'aerolínia Ryanair, que obrirà la seva base número 49 a l'aeroport de Son Sant Joan pròximament, el que suposarà la creació de 17 noves rutes a partir de març de 2012 i implicarà la recepció de 2,8 milions de passatgers anuals i la creació de 2.800 llocs de treball a les Balears.

Sobre això, Aguiló ha destacat la "fortalesa" de les Balears en matèria turística i, encara que ha reconegut desconèixer els detalls d'aquesta notícia, ha incidit que es tracta d'una cosa "positiva" per a la comunitat.

Preguntat sobre la possibilitat que la companyia hagi pogut comptar amb facilitats per establir una base a Palma, com la concessió de subvencions públiques, el vicepresident ha remarcat que la "filosofia" del Govern és que "les fortaleses del sector empresarial han de venir per si mateixes" i ha afirmat desconèixer els detalls d'aquesta operació.

Respecte al projecte de Pressuposts que el vicepresident ha presentat als socis de la CAEB, Aguiló ha destacat que no es tracta d'un pressupost "expansiu", encara que pugui semblar-ho a causa que s'ha incrementat un 8,58 per cent l'import global respecte als comptes de 2010.

"És un pressupost que intenta equilibrar els comptes com element principal de reactivació econòmica", ha incidit. Així mateix, ha subratllat que intenta ser "realista" i "creïble" amb l'objectiu que les despeses que es comprometin per al pròxim any puguin ser pagades de manera efectiva.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per siu, fa mes de 9 anys

Que no havien de venir a crear llocs de treball? Ja és veu que a la llengua li fan dir el que volen.

Valoració:3menosmas
Per mitos, fa mes de 9 anys

almanco aquests que hi ha ara no ens endeutaran com si no passes res i controlen el gastòrum. Que els 6000 milions d'euros de deute que ha deixat el pacte de retrocés l'hem de pagar entre tots. I en quant a l'atur, no ho faran pitjor que els altres ja que això és impossible!

Valoració:-3menosmas
Per Indignad@, fa mes de 9 anys

Estimat AGuiló, que n'estan de contents per la Uib de no tenir-t'hi a prop. Pensava que una de les promeses electorals era la creació IMMEDIATA d'ocupació. Però així com anam, crec que s'acabarà la legislatura i estarem ben igual. Pobres d'aquells que s'ho van creure tot...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris