algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Bauzá: 'Amb el PP ha arribat la seguretat jurídica per fer projectes'

El president del Govern balear ha respost a una pregunta del PSM en el ple parlamentari en relació a la protecció d'espais naturals i a la posada en marxa d'inversions

29038

Bauzá ha respost els econacionalistes en la sessió plenària.

J. Morey.

El president de les Balears, José Ramón Bauzá, ha asseverat avui en el Parlament que amb el PP en el Govern "ha arribat la seguretat jurídica i aquesta es mantindrà" per atreure la inversió privada amb l'objectiu de crear riquesa i generar llocs de treball. En ocasió d'una pregunta del PSM en el ple celebrat avui, el president autonòmic ha assenyalat que el Govern vol aprovar normatives "senzilles, clares i no interpretables" que facilitin la posada en marxa de projectes.

El mandatari balear ha reiterat l'actitud de l'Executiu d'estudiar i permetre aquells projectes urbanístics que van ser prohibits per l'anterior Executiu autonòmic del PSIB-PSOE i del PSM, la qual cosa podria suposar el pagament d'indemnitzacions milionàries a l'Administració autonòmica com a compensació.

Tant el portaveu del PSM-IV-ExM en el Parlament, Biel Barceló, com el diputat d'aquesta coalició Antoni Alorda s'han oposat a aquesta política i han recordat que, en cas d'haver-se aplicat la mateixa, ara estarien urbanitzades zones de Mallorca de gran valor mediambiental com la Dragonera o els Canons d'Artà.

En aquest sentit, Alorda s'ha referit a l'última sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) sobre la zona humida de les Fontanelles de la Platja de Palma, una zona protegida pel Pacte durant la passada legislatura.

En concret, l'Alt tribunal eximeix al Govern del pagament dels 6,3 milions d'euros que exigien els promotors del centre comercial projectat. El portaveu de la coalició econacionalista ha assegurat que "protegir el territori no té preu" i ha criticat que el Govern no tingui en compte la importància de salvaguardar el medi ambient a l'hora d'afavorir projectes privats i els diners d'"uns quants".

Bauzá ha tirat per la cara al passat govern autonòmic que amb la seva política "allunyava" de les Balears els projectes privats, les inversions i la generació de riquesa.

També ha dit que "no és de rebut" que l'Administració pública atorgui tots els permisos necessaris per dur a terme projectes i després els denegui, i ha defensat que no es pot "jugar" amb els drets adquirits de "ningú: aquesta no és la manera de funcionar". "Nosaltres no volem jugar a això que avui diem que sí, demà pot ser que diguem que no i mentrestant és possible qualsevol cosa", ha subratllat Bauzá.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per el mentalista, fa mes de 9 anys

Bauzá:
'Amb el PP ha arribat la seguretat jurídica per fer projectes'
quan realment vol dir:
"Amb el PP ha arribat la seguretat jurídica de que farem projectes"
PD: Puguin fer-se o no....

Valoració:2menosmas
Per xaume, fa mes de 9 anys

Però mem, pensem un poquet. Qui són els amos del PP? Obviament els hotelers i els constructors. És ben normal, idò, que ara que han guanyat ses eleccions es posin a les ordres dels seus senyors. Tanmateix en Bauzá i na Salom són dues personetes sense criteri, i amb molts pocs llums, que han posat als càrrecs que ocupen per fer tot quant lis diguin els seus "jefes.".

Valoració:6menosmas
Per Pere A. S., fa mes de 9 anys

Perdona ona, funcionari o no, si dius que feies feina a RTVM o similar, el cas és el mateix perque els doblers de mantenir aquests canals públics surten de les butxaques de tots els contribuents. O me diras que eren autosuficients? Venga, amb la que esta caient, qualsevol empresari que podi totxos o encimenti almanco genera ingressos i dóna feina, no només sense costar-nos res a la resta, sinó pagant per exercir la se a activitat. Ves pels bars, pels centres de salut, pel carre i demana: que pensin com tu en trobaras pooooooooocs

Valoració:-5menosmas
Per Ona, fa mes de 9 anys

Vius i Ungles, el PP no passa pena pels que passen gana, sinó pels seus amics poderosos, no t'enganyis o no vulguis enganyar els altres. I de places funcionarials vitalícies, res de res. Som més de 100 treballadors de Ràdio i Televisió de Mallorca que mos anam al carrer, més els 50 de Nova Televisió. Haurem d'anar a posar totxos si volem guanyar-nos la vida. Els promotors ja els tenen a punt per encimentar un poc més Mallorca.

Valoració:5menosmas
Per robin, fa mes de 9 anys

@ vius i ungles: d'acord amb què els progressistes d'aquestes Illes haurien de fer net i trobar gent seriosa, creíble i amb projecte, però el mateix es pot dir de la dreta d'aquest país, que des que ha tornat al poder no ha fet RES per aquesta gent que dius que ho passa malament. Als amiguets d'Acciona corre, corre, que no ens aturin el nyarro de congressos. A les famílies del tercer sector que passin penúries. No ho hauríem de tolerar, però a la majoria dels votants els hi és igual, només volen posar cocacoles i totxos i cobrar cada mes.

Valoració:7menosmas
Per jbm, fa mes de 9 anys

Es projectes més evidents són:

1.- Acabar de destruir Mallorca
2.- Exterminar sa llengua pr`pia des autòctons mallorquins.
3.- Minvar tant com sigui possible es drets des treballadors.
4.- Afavorir es gran capital i enfonsar sa petita empresa

Valoració:18menosmas
Per mitos, fa mes de 9 anys

Ben mirat avançar les eleccions amb les condicions que hi havia fa uns mesos és pràcticament lo mateix que dimitir. Tècnicament es pot dir que en ZP va dimitir. Jo això no ho havia vist mai.

Valoració:0menosmas
Per Vius i ungles, fa mes de 9 anys

Es totxos els teniu voltros dins es cap, pesemeros i psoeros. Aqui hi ha gent passant fam i vosaltres a seguir amb la vostra caducada hipocresia mediambiental. Mentrestant voltros seguiu xupant de sa mamella que vos pagam entre tots a ses vostres places funcionarials vitalicies. Sobren parasits! Au a prendre, que amb el pa no si juga!

Valoració:-27menosmas
Per es congre, fa mes de 9 anys

Que vol dir aixo? Que podran consumir territori legalment i sense passar pena?

Valoració:11menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Per què hem d'esperar? Rajoy dimissió de tots els càrrecs i per suposat del que encara no ha jurat (perquè aquest jurarà, ja ho veureu, encara que sigui en fals). I tu sí que ets banastra i no "benastre", A. Seguí, que ni tan sols saps escriure.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris