algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Un imputat apunta Rodríguez com a impulsora del programa de majors per captar vots

El president de l'Associació de Veïns de Santa Catalina ha explicat que li "oferia la possibilitat d'ajudar les persones necessitades del barri"

El president de l'Associació de Veïns de Santa Catalina, Lluc Colom, qui ha declarat en qualitat d'imputat davant de la jutgessa d'instrucció del cas Voltor, ha apuntat l'expresidenta de la Junta Local del partit a Calvià, María José Rodríguez, com a la impulsora d'un programa dut a terme amb fons públics al barri ciutadà per a l'atenció de persones majors, conegut com a 'Angelots', i que està sent investigat per haver estat presumptivament utilitzat per l'extinta Unió Mallorquina (UM) amb la finalitat de captar vots.

"Va ser Rodríguez qui em va oferir la possibilitat d'ajudar a les persones necessitades del barri i jo vaig acceptar en condició de president de l'associació de veïns", ha abundat l'encausat en la seva compareixença davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 10, Carmen Abrines, en el marc de la peça número 13 de la causa. Tanmateix, en la seva deposició ha rebutjat que Rodríguez -citada també aquest dimarts com imputada per aquests fets- li hagués fet aquesta petició a nom del Consell i d'UM ja que "aquesta senyora sempre ha ajudat la gent gran".

El declarant, propietari del bar Can Lluc de Santa Catalina, ha postil·lat que tampoc no va ser "una cosa altruista ni personal per part de Rodríguez" si bé aquesta no li va dir que fos per part de la Institució insular, en la qual treballava com a cap d'Enmergencias, ni de la formació nacionalista. "Coneixia el programa Angelots però ignorava que fos iniciativa d'UM", ha afegit.

En la seva compareixença, Colom ha manifestat que, com a president de l'associació, nombroses persones sense família ni recursos acudien al seu local per demanar ajuda de manera que es limitava a indicar a diverses assistentes socials el nom de les persones a qui calia atendre que aquestes les ajudassin en la compra i anassin a casa seva per assistir-los al seu lavabo personal. L'imputat ha asseverat tanmateix que després de les visites les assistents no van arribar a lliurar-li mai cap document amb els resultats obtinguts.

Finalment, en ser preguntat sobre si tenia coneixement que persones oficialment contractades pel Consell visitaven persones de Santa Catalina, seleccionades per ell, per subministrar-los propaganda d'UM a fi de captar el seu vot, l'imputat s'ha limitat a recordar que "com a president de l'associació de veïns indicava les persones que havien sol·licitat ajuda a través del telèfon de l'associació però ignor totes les altres coses".

La declaració de Colom ha tingut lloc després que l'expresidenta del Consell i del Parlament, Maria Antònia Munar, s'hagi acollit al seu dret de no declarar al·legant motius de salut.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris