algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El Govern creu que rebaixa en la qualificació no afectarà el crèdit

L'agència Standart & Poor's va disminuir la dada (A-) basant-se en l'anàlisi de la situació de la comunitat el 2010 i el primer semestre de 2011

El portaveu del Govern, Rafel Bosch, ha assegurat avui que no creu que la rebaixa de la qualificació del deute a llarg termini de les Balears per part de l'agència Standart & Poor's, afecti la concessió de crèdits a la comunitat perquè les entitats financeres coneixen les mesures de control adoptades. Bosch ha subratllat que l'informe que es va conèixer dimarts (en què el que l'agència va rebaixar la qualificació de les Balears de "A+" a "A- "), es basa en l'anàlisi de la situació de la comunitat el 2010 i el primer semestre de 2011, període que correspon a la passada legislatura, i a més destaca que la gestió ha canviat per al segon semestre després de les eleccions autonòmiques.

"Al propi informe es parla d'un canvi de gestió i de control a partir del segon semestre molt important", ha destacat Bosch a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern. Bosch ha explicat que la situació de dificultats a la tresoreria de la comunitat i en la gestió dels pagaments pendents és una informació pública que manegen els organismes, però ha incidit que les esmentades entitats també reben les notícies favorables que es produeixen entorn de l'economia de les illes.

"Pensam que com som a la senda adequada, perquè també es produeixen notícies favorables en relació amb la gestió i control pressupostari i la disminució del dèficit respecte al PIB, creiem que no afectarà", ha dit Bosch en relació amb la concessió de crèdit a la comunitat autònoma per part de la banca. El portaveu de l'executiu ha defensat que el Govern havia de prendre "determinacions de control pressupostari molt estrictes" que ha adoptat, "cosa que les entitats financeres saben perquè estan sobre la taula".

Entre aquestes decisions ha esmentat el pressupost per a 2012 presentat pel Govern. "Creiem que en la mesura de les possibilitats d'aquesta comunitat per fer front a tots els compromisos, s'aniran firmant els crèdits corresponents que queden pendents fins al límit màxim que podem assolir", ha reiterat Bosch.

El Govern va firmar el passat 17 de novembre un contracte d'operacions financeres de crèdit per un total de 100 milions d'euros amb el Banco Santander i va anunciar que negociava altres préstecs amb altres entitats bancàries. El Ministeri ha autoritzat al Govern capacitat de nou endeutament per 355 milions, dels que el Parlament ja ha aprovat 209. També es van aprovar 178 milions de refinançament per a aquest any.

 

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 9 anys

el govern balears fa anys que no té crèdit, i no estic parlant del monetari sinó del ètic, entre uns i altres mos han pres la confiànça amb la política, i només mos toca fer fora tota aquesta tropa d'aprofitats incompetents.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris