nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

UGT exigeix al Govern una reunió per solucionar els impagaments de la neteja

El deute acumulat de l'Administració de les Illes amb les empreses del sector ascendeix a més de 40 milions d'euros

UGT ha enviat una carta a la directora general de Treball, Joana Maria Camps, per reclamar a l'Executiu que compleixi amb la seva paraula de crear una mesa tripartida del sector de la neteja per solucionar els problemes d'impagaments que estan sofrint les empreses que presten aquest servei a l'administració i que estan afectant els drets dels treballadors.

En aquesta carta, UGT recorda a Camps que el passat 10 d'octubre el vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, va mantenir una reunió amb els sindicats UGT, CCOO i USO i les empreses de netejat per tractar el tema del deute que mantenia l'Administració autonòmica amb el sector, i els problemes que podrien sorgir en els centres dependents del Govern si s'aplicaven retallades en els imports dels contractes per a aquest servei.

"En aquest encontre es va acordar crear una mesa específica de neteja composta per les organitzacions sindicals, la patronal i l'Executiu per parlar sobre la reducció del pressupost dedicat als edificis públics que depenen de l'Administració", ha recordat el sindicat en un comunicat.

UGT ha assegurat que li consta que l'import d'algunes de les contractes de neteja s'ha reduït a la meitat i que la situació per la qual travessen les empreses i les treballadores del sector s'està agreujant.

Amb aquest panorama, UGT ha instat la directora general de Treball a què convoqui com més aviat millor la mesa tripartida de la neteja per començar a "solucionar els problemes" que té el sector.

El deute acumulat de l'Administració amb aquestes empreses ascendeix a més de 40 milions d'euros i algunes d'elles tenen pendent el cobrament de factures des de fa dos anys. Aquest fet ha provocat que, en els mesos passats, s'hagi retardat el pagament de les nòmines.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris