algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El PSM-IV-ExM exigeix “garanties” que la Llei del Turisme no suposarà l'acomiadament de treballadors

El portaveu del PSM-IV-ExM, Biel Barceló, ha exigit avui "garanties" que la futura Llei General Turística (LGT) de Balears no suposarà l'acomiadament de treballadors i contribuirà al manteniment de l'activitat turística.

En ocasió d'una roda de premsa, Barceló ha advertit de les negatives conseqüències que poden tenir algunes de les mesures proposades pel Govern d'aquest important projecte legislatiu.

En concret, Barceló considera "perillós" la implantació dels condotels i els canvis d'usos hotelers a residencials perquè podria comportar l'abandonament de l'activitat productiva en favor d'una activitat immobiliària especulativa.

"El Govern -ha afirmat- ha d'establir de forma molt clara i estable què passarà amb les plusvàlues importantíssimes dels valors dels immobles que es generaran a partir dels canvis d'usos ja que es tracta d'edificis amortitzats".

Barceló ha insistit que s'han de garantir els llocs de treball i ha demanat a l'Executiu autonòmic que assoleixi el màxim consens possible amb els partits de l'oposició i amb tots els sectors implicats, "i no només amb els hotelers".

D'altra banda, la coalició econacionalista ha informat que en el ple de dimecres vinent proposarà que el dèficit fiscal de les Balears no superi el 4% del PIB.

La diputada Joana Lluïsa Mascaró defensarà una esmena d'addició a la proposta de Modificació de la Llei d'Estabilitat Pressupostària per garantir l'estabilitat de les finances públiques.

Mascaró ha recordat que les Illes Balears aporten al voltant del 14% del seu PIB a l'Estat, una quantitat que a Alemanya seria considerada inconstitucional, ha assegurat.

L'"espolii fiscal" que sofreixen les Balears per part de l'Estat espanyol és pròxim als 3.600 milions d'euros anuals, ha concretat Mascaró.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 9 anys

Martí, contra les corves el PSM té la solució, destrossem les muntanyes i feim un tren que és super ecològic encara que només sigui per anar el dia de s'inauguració. Iluminats del PSM al poder, ells si que saben!

Valoració:0menosmas
Per martí, fa mes de 9 anys

que no, companys del psm, que aquesta no és la qüestió. que el que pretenen és extendre el turisme a la serra de tramuntana, urbanitzar el paisatge natural, privatitzar camins públics i treure'ns als mallorquins de la serra. i una bona xarxa d'infraestructures, carreteres, piscines, pistes de tennis, etc. vos imaginau, per exemple, la carretera d'orient, plena de corbes, els problemes que genera per portar-hi els turistes?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris