algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

L'IB-Salut diu que cada any falten per cobrar uns vuit milions de l'atenció a estrangers

El gerent de l'IB-Salut, Juan José Bestard, ha dit que no sempre s'aconsegueix cobrar les factures sanitàries dels estrangers que són atesos en els centres de les Illes, de les quals cada any queden pendents de cobrament uns vuit milions d'euros per aquest concepte.

Així ho ha assenyalat Bestard durant una roda de premsa en la qual ha presentat el nou model de Gestió Unica de Sector de Mallorca, on ha apuntat que la comunitat rep uns 12 milions de visitants anuals que són atesos en els centres de les illes quan necessiten alguna atenció sanitària. Aquestes persones no estan cobertes pel Sistema Nacional de Salut, i per això les factures que genera la seva atenció són derivades als països de procedència.

No obstant això, el responsable de l'IB-Salut ha precisat que, encara que la intenció del Govern és cobrar totes les factures, no sempre s'aconsegueix, i això genera uns impagaments que ha xifrat en uns vuit milions d'euros anuals.

Per això, Bestard ha apuntat que l'IB-salut intentarà anul·lar o reduir al mínim la diferència entre l'atenció prestada i les factures no cobrades. "Cobrar a tothom que ha de pagar perquè són uns doblers que s'han de quedar a Mallorca i que ens fan falta", ha sentenciat.

Retirada de subvencions

En un altre ordre de coses, el director d'Assistència Sanitària, Joan Veny, qui també estava present a la roda de premsa, ha estat preguntat per la retirada el pròxim any de les subvencions destinades a les clíniques avortistes.

Veny ha assenyalat que s'està avaluant la situació dels avortaments que es practiquen en la comunitat després de comprovar que es necessita una "racionalització" en l'ús d'aquesta intervenció. Així, ha posat com a exemple el cas d'una dona que en un mateix any va avortar fins a cinc vegades, cosa que ha considerat fins i tot "poc acceptable" des d'un punt de vista mèdic, si bé ha puntualitzat que es va tractar d'un cas "únic".

En qualsevol cas, Veny ha puntualitzat que "no hi ha cap intenció de deixar sense prestació a aquest grup de dones que per raons legals hagin d'avortar". No obstant això, ha matisat que "es valorarà des d'un punt de vista econòmic la forma en la qual es desenvoluparà aquesta pràctica".

Preguntat per si aquestes intervencions es practicaran des dels hospitals públics, Veny ha dit que "se sabrà en un futur".

"Cap malalt sense atendre"

D'altra banda, Bestard ha assenyalat que el fet que el pròxim any no es vagin a incrementar les places de professionals de l'IB-Salut no implica que es vagi a rebaixar cap tipus de prestació.

Bestard ha explicat que la situació econòmica obliga a optimitzar els recursos i que, en conseqüència, els contractes que es realitzin hauran d'estar "sempre justificats" i autoritzats pels serveis centrals de l'IB-Salut. "Ajustarem molt la gestió", ha postil·lat.

Així, ha posat com a exemple que es tractarà d'organitzar les plantilles de tal manera que no faci falta recórrer a la contractació de substituts a l'estiu.

A més, Bestard ha matisat que el fet que alguns centres puguin tenir part de les seves instal·lacions tancades no significarà que "cap malalt" pugui quedar sense atendre. Referent a això, ha explicat que hi ha ocasions en les quals hi ha àrees amb llits lliures que duen igualment una sèrie de despeses, com les d'electricitat. Per això, no ha descartat que puguin ser tancades, si no s'usen, per estalviar aquests costos.

"Cap malalt no estarà sense atendre perquè tinguem una habitació en un moment tancada per estalviar el corresponent llum o aire condicionat", ha asseverat Bestard, que ha explicat que, al final, l'estalvi en sanitat no es genera per una mesura concreta, sinó "per moltes coses petites que després fan un gran estalvi".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Espanya pais palanganer/hospitalari d'Europa, fa mes de 9 anys

El fet de tenir instalacions sense usar (com ara habitacions o quiròfans tancats) comporta una despesa de mantenimen injustificable i un frau a la societat.
Pel que fa al turisme sanitari (que és un fet indiscutible que l'administració mai vol reconèixer) ja poden espabilar els dirigents. M'imagín que impulsaran els centres privats.

Valoració:2menosmas
Per Carla, fa mes de 9 anys

Primer cobrar-lis i després al seu país que ho recuperin. És el que ens fan a nosaltres si no duim la targeta sanitària europea. I no en parlem si es tracta fora d'Europa o pagués o marxes. Quantes vegades hem demanat doblers per tractar una persona i/o infant fora de les nostres terres??? Només els cal a tots aquests governats ser més intel·ligents, opten a càrrecs pels quals no tenen ni idea de res, es rodejen de personal de confiança que tampoc serveix per gairé i així li va al nostre desgraciat país.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris