nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

Un jutjat de Palma subhasta el 25 de gener el “palauet” de Jaume Matas

El Banco de Valencia va prestar a l'expresident 3 milions d'euros, avalats amb tres hipoteques, per pagar la fiança del jutge d'instrucció del cas, José Castro, per evitar l'ingrés a presó

Un jutjat de Palma ha assenyalat per al dia 25 de gener la celebració de la subhasta pública de les tres finques -entre elles el "palauet" a la capital balear- amb les que l'expresident balear Jaume Matas va garantir un préstec del Banco de Valencia per pagar la seva fiança penal pel cas Palma Arena. El jutjat de primera instància 10 de Palma ha fixat la subhasta a les 10.00 hores d'aquell dia, segons ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia de les Balears en un comunicat.

L'entitat bancària va presentar el maig una demanda d'execució hipotecària contra els esmentats béns de l'expresident per impagament de les quotes del préstec pactades. El jutjat va requerir al seu dia el pagament de la quantitat deguda, sense obtenir una resposta positiva, per la qual cosa el novembre el Banco de Valencia va demanar al jutge que assenyalàs una data per a la subhasta.

Aquesta entitat va prestar a Matas 3 milions d'euros, avalats amb les tres hipoteques, per pagar la fiança d'aquesta mateixa quantitat que va dictar el jutge d'instrucció del cas, José Castro, contra l'expresident per evitar el seu ingrés a presó. Recentment, el jutge Castro va rebaixar aquesta fiança a 2,5 milions d'euros.

Entre les hipoteques que van servir d'aval està la del pis que compr Mates en un palauet del casc antic de la capital balear, un habitatge d'uns 400 metres quadrats al carrer Sant Feliu que va adquirir per 950.000 euros, quan el valor que estimava l'Agència Tributària era de gairebé 2,5 milions, i que posteriorment va reformar. Matas està imputada en algunes de les 26 peces en les quals hi ha dividit el cas Palma Sorra de presumpta corrupció durant la legislatura autonòmica del PP 2003-2007.

S'investiguen presumptes desviacions de fons públics de la construcció del velòdrom de la capital balear, que va costar més del doble del pressupostat, així com l'increment patrimonial que l'exmandatari va experimentar en aquell període.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris