nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

El PSIB alerta de la pèrdua a l'hivern de 815.000 places d'avió a les Illes

La diputada socialista Joana Barceló ha reclamat al Govern avenços en transport aeri per garantir la connectivitat de vols a la temporada baixa

121784

El dret d'accedir al transport aeri pot quedar seriosament malmès aquest hivern, segons el PSIB.

Efe

La diputada socialista Joana Barceló ha assegurat avui que les Illes Balears perdran fins a 815.000 places aèries en la temporada hivernal respecte a l'any passat i ha reclamat el Govern "mesures concretes" en transport per tenir més freqüències de vols.

Durant la reunió de la Comissió de Turisme del Parlament, Barceló ha reclamat al Govern avenços en transport aeri per garantir la connectivitat de les illes a l'hivern, tal com el president, José Ramón Bauzá, es va comprometre a fer davant la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM).

Segons Barceló, del 30 d'octubre al 24 de març les dades de connectivitat dels tres aeroports de les Balears reflecteixen unes "xifres difícils" que indiquen que Mallorca perdrà 718.215 places respecte a l'any passat en les mateixes dates, Menorca 89.000 i Eivissa 7.745.

El conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado, ha defensat l'actuació del seu departament i ha remarcat la seva voluntat de millorar aquesta situació, per a la qual cosa s'ha creat un grup de treball amb la Plataforma de Transport Aeri de Menorca.

Ha assenyalat que s'està redactant un document i que també es treballa amb els consells insulars i les cambres de comerç i es preveu l'aportació d'AECA al mateix.

Delgado ha afegit que l'objectiu del Govern és aconseguir també la declaració de servei públic dels vols de les illes menors amb la Península en temporada baixa, així com la futura cogestió aeroportuària.

Segons el conseller, en la comissió mixta de transport celebrada l'octubre amb el Govern es van abordar els dos problemes fonamentals que són l'actual declaració de servei públic i les dificultats amb Air Nostrum. Ha subratllat sobre això que la declaració "s'està complint en tarifes i freqüències".

Delgado ha recordat que ahir es van reunir tant la Mesa de Transport Aeri com el comitè de gestió per a la cogestió aeroportuària.

Barceló ha manifestat el seu acord amb les mesures que estan impulsant, però ha reclamat el Govern "una estratègia" per mantenir les connexions i ha advertit que mentre s'avança en els esmentats plans s'estan "perdent seients en les programacions de les companyies aèries".

Delgado ha dit sobre això que fins ara el Govern central no ha tingut molt en compte la qüestió específica de la insularitat i la insularitat doble i triple que pateixen les illes en matèria de transport aeri.

Ha expressat la seva esperança que això canviï amb el nou Govern del PP: "Esperem que ara hi hagi una miqueta més de sensibilitat", ha afirmat.

En resposta a una pregunta de Bel Oliver sobre la promoció a les fires turístiques de Fitur (Madrid) i ITB (Berlín), Delgado ha assenyalat que seguiran la filosofia marcada en la WTM de Londres "amb una línia de treball marcada per la màxima austeritat, sense que perjudiqui el treball d'empresaris i institucions presents a la fira".

"Segurament hem de fer una mica de sacrifici durant un any o un any i mig i esperam que no es noti i puguem millorar els resultats turístics", ha augurat Prim.

Ha explicat que la Conselleria treballa amb els municipis per millorar l'oferta i assenyalar nous productes com el turisme ornitològic o "birding", l'arqueològic i etnològic, el turisme per a persones amb discapacitat, el gastronòmic i enològic, el nàutic i el de congressos. Després cada illa decidirà com promocionar aquesta millora de l'oferta.

"No hem fallat en la promoció", ha dit Delgado, per a qui la "gran assignatura pendent" és la millora de l'oferta i de l'ordenació. "És el gran moment per fer-ho", sentencia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris