muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Aguiló defensa que es redueix la despesa 'de dalt a baix' perquè sobrevisqui 'l'essencial'

Així ha respost el vicepresident econòmic, de Promoció Empresarial i Ocupació,a la portaveu socialista, Francina Armengol a la sessió plenària del Parlament

128142

Aguiló ha respost a Armengol sobre la situació financera de la Comunitat.

Ferran Aguiló(J. Torres.)

El Govern està reduint la despesa "de dalt cap a baix" perquè sobrevisqui "el més essencial", ha afirmat avui el vicepresident econòmic, de Promoció Empresarial i Ocupació, Josep Ignasi Aguiló, en resposta a una pregunta de la portaveu socialista, Francina Armengol. Aguiló ha indicat que l'Executiu autonòmic està reduint les despeses perquè "sobrevisqui el més essencial per a la Comunitat", i ha demanat al PSOE que no apel·li a la demagògia, com està fent ara, sinó que sigui "responsable i reconegui la realitat".

En l'exposició de la pregunta, Armengol ha retret al Govern que creï alarmisme i no especifiqui mesures d'acció concretes, a la qual cosa el vicepresident ha dit que el que sí que és crear "alarmisme polític" és "negar la crisi, tardar quatre anys a reaccionar i fer-ho de mala manera", tal com segons el seu parer va fer l'anterior Executiu autonòmic. "Aterri una mica i posi's on deu: a governar i prendre decisions", li ha respost Armengol, al que ha afegit que el que no pot fer el vicepresident és "demagògia", "enganyar la gent i escudar-se en decisions passades".

Armengol ha retret al Govern que hagi incomplert la seva paraula no aprovant un pressupost per a aquest any, dient que no podia pagar les nòmines de l'Administració i deixant de reivindicar al Govern central els 240 milions que deu a les Balears del Fons de Competitivitat. "Per generar confiança, es necessiten governs que expliquin el que volen fer i ho facin amb diàleg i amb propostes clares: negre sobre blanc", ha dit Armengol, i ha acusat el Govern de "espantar molt la població per justificar retalls ideològics, no econòmics."

A això, Aguiló ha respost que el que sí que és "alarmar" és el que va fer el passat Govern d'esquerres prorrogant els pressuposts de 2010 quan ja sabia que els ingressos estaven minvant. "Ser alarmistes -ha afegit- és incomplir sistemàticament els objectius de dèficit i recórrer sistemàticament al deute: cada any 700 milions que cal tornar; aquesta és la política que hem de canviar i que és una política que estam fent des de la responsabilitat". Per tot això, el vicepresident ha demanat a Armengol "responsabilitat com a oposició", el qual suposa "no apel·lar a la demagògia" sinó "reconèixer la realitat". E

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rafel, fa mes de 9 anys

Un seguici de 12 persones acompanyà Bauzá a Brussel·les

Valoració:0menosmas
Per Ull vius i orelles dretes, fa mes de 9 anys

Veient els patrominis dels del Pacte i tinguent en compta que si no fos per la cosa púlbica alguns es moririan de fam, n'Aguiló és un premi Nobel i si arregla el desastre que feren amb els nostres doblers, un Déu. Segons quines hist`òries no les comteu per que just les vos creis voltros, progres.

Valoració:-3menosmas
Per Tangoicash, fa mes de 9 anys

Uf, sí, i tant, una capacitat de gestió sorprenent: duu mesos prometent un calendari als proveïdors i encara no ha aparegut ni el calendari ni li han deixat els doblers. Quin gestor més eficient. Estic astorat de lo bo que és. Som uns privilegiats.

Valoració:13menosmas
Per Salvem Mallorca!, fa mes de 9 anys

Clar, i resulta que l'essencial No són ni els mestres, ni els serveis socials, ni l'atenció als discapacitats...
Estam ben arreglats amb aquesta colla de governant corruptes i incompetents!

Valoració:2menosmas
Per Salvem Mallorca!, fa mes de 9 anys

Clar, i resulta que l'essencial són els mestres, els serveis socials, l'atenció als discapacitats...
Estam ben arreglats amb aquesta colla de governant corruptes i incompetents!

Valoració:-1menosmas
Per Caubet, fa mes de 9 anys

Ara falta veure que és allò "essencial", tinc la sospita que no coincidiriem.

Valoració:12menosmas
Per Polis, fa mes de 9 anys

La capacitat de gestió del conseller d'Economia és sorprenent. Ens podem sentir privilegiats de tenir-lo en el govern.

Valoració:-19menosmas
Per Buboooota, fa mes de 9 anys

N'Aguiló mira sempre pels pobres. De fet els posa en nòmina: té a la seva conselleria directors generals floreros que venen de fracasar a l'empresa privada o els ha tret de les llistes d'interins. Aquests quatre arreplegats que no foren capaços de gestionar el deu doblers, què fan amb els doblers públic? Cobrar ells com uns nou rics i què més?

Valoració:3menosmas
Per Qwerty, fa mes de 9 anys

Aquest Aguiló el que vol dir es que sobreviuran "els essencials", o sigui, els amics més corals del PP i tota la tropa de ricachos que son els que tallen el bacallà.

Valoració:11menosmas
Per Oi, fa mes de 9 anys

Li desig al tal José Ignacio que mai cap fill discapacitat seu hagi de dur bolquers i no els pugui pagar. I endavant amb el palacete de congresos, i cobreu la paga extra, que això no són doblers. Feis molt d'OI.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris