muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

El Parlament reprova l'actitud de José Blanco per apujar el preu dels vols entre illes

La proposició no de llei s'ha aprovat amb el suport de 35 diputats del PP i l'abstenció dels 16 parlamentaris dels grups socialista i del PSM-IV-ExM i Més per Menorca

El ple del Parlament balear ha aprovat avui rebutjar l'apujada del preu dels vols interinsulars acordada pel Ministeri de Foment i ha reprovat l'actitud del ministre José Blanco per dur-la a terme "aprofitant el canvi de govern a la comunitat autònoma".

La proposició no de llei del grup popular s'ha aprovat amb el suport de 35 vots de diputats del PP i l'abstenció dels 16 parlamentaris dels grups socialista i del PSM-IV-ExM i Més per Menorca. Un diputat popular s'ha equivocat i ha votat en contra.

La diputada popular Virtudes Marí ha assegurat que l'apujada de preus dels vols interinsulars és "especialment greu" perquè perjudica els ciutadans de les illes, pel fet que "2 euros per trajecte no és una qüestió d'ordre menor" i per les formes emprades per acordar l'increment, que ha qualificat de "deslleials".

Marí ha afirmat que la pujada es va fer "d'esquenes al Govern" i aprofitant el canvi a l'executiu autonòmic, ja que va ser acordada el 6 de juny, un dia abans que es constituís el Parlament i per tant en ple traspàs de poders.

La diputada eivissenca ha defensat la necessitat que el Parlament reprovi el ministre Blanco per aquesta decisió, per la seva actitud cap a les illes i "les seves formes de fer política".

Marí també ha culpat a l'anterior Govern de les "males formes" ja que la pujada es va aprovar en la comissió mixta de transport aeri celebrada el gener, "però no es va saber en campanya electoral i el mateix dia que es constituïa el Parlament balear, va sortir de l'armari".

No és el primer pic

El diputat socialista Damià Borràs ha recordat que la declaració de servei públic dels vols interinsulars data de 2003 i el 2004 es va aplicar el primer increment de tarifa i es va fer igual, sense que es fes públic fins a mesos després i en període d'eleccions.

Borràs ha justificat l'abstenció socialista en el fet que considera que totes les apujades aplicades són igual de reprovables, tant la de 2004 com la d'aquest any.

Ha explicat que des del juny passat la tarifa és de 86 euros o 43 per als residents, "7 euros menys del que pagava un resident el març de 2004, ja que el descompte per a resident ha augmentat fins el 50%.

Borràs ha subratllat que totes les forces polítiques consideren millorable la declaració de servei públic de 2003 i també la seva revisió de 2009, i a més estan d'acord en reclamar una altra declaració per als vols amb la Península, pel que ha demanat al PP que retiràs la proposició d'avui.

Ha reclamat una proposta nova que pugui generar acord social i consens polític i que hi hagi una nova declaració que respongui a les necessitats dels ciutadans en freqüències, horaris i preus.

El diputat menorquí del PSM-IV-ExM i Més per Menorca Nel Martí ha recordat que l'anterior Govern es va oposar a l'apujada en la comissió mixta i la va qualificar d'"injusta i no procedent".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris