cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Company assegura que pagarà dins enguany uns 25 milions als agricultors

El titular d'Agricultura, Medi Ambient i Territori ha expressat el seu compromís d'accelerar el pagament dels ajuts públics al sector

128104

El conseller d'Agricultura mirarà que els pagesos puguin cobrar els ajuts tan aviat com sigui possible.

T. AYUGA

El conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, ha anunciat avui que el seu departament pagarà a uns 9.000 agricultors de les illes abans que finalitzi l'any uns 25 milions d'euros corresponents als fons de la Política Agrària Comuna (PAC) de la Unió Europea (UE) de 2011. Company ha realitzat aquest anunci en una roda de premsa en la qual ha expressat el seu compromís d'accelerar al màxim el pagament dels ajuts públics al sector, també les que es deuen d'anys anteriors.

En concret, els agricultors percebran a partir de la pròxima setmana ajuts per un import d'11,5 milions d'euros de la PAC, mentre que a partir de meitat de desembre s'efectuarà l'abonament d'una segona partida. En total, ambdues assoliran els 25 milions d'euros. Un total de 9.060 agricultors seran els beneficiaris del primer pagament de subvencions de la PAC de 2011, dels quals 8.316 són de Mallorca, 409 de Menorca i 335 d'Eivissa, ha necessitat el titular d'Agricultura.

Aquests abonaments, denominats comunament "pagaments directes", són fons europeus que reverteixen en les rendes agràries de manera directa, com la compensació per fer front als problemes de competitivitat i el manteniment de preus agrícoles en tota la Unió Europea. Company s'ha referit durant la seva compareixença a les contínues gestions que s'estan realitzant des del seu departament amb el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, la Tresoreria de la Comunitat Autònoma i les entitats bancàries perquè es facin efectius aquests ajuts.

El conseller ha recordat que el mes d'octubre del passat any sol s'havien tramitat ajuts de la PAC per valor de 6,5 milions, pel que l'Executiu balear ha volgut accelerar al present exercici els tràmits per tal de que el sector rebi com més aviat millor els ajuts que li correspon. D'aquesta manera, la Comunitat balear encapçalarà les comunitats autònomes a l'hora de tramitar aquest tipus d'ajuts, ha destacat Company, que també s'ha referit al treball que s'està realitzant des del seu departament perquè es paguin els prop de 12 milions d'euros de subvencions que es deuen al sector, corresponents als anys 2008 i 2009, per part de les diferents administracions públiques.

El conseller ha donat compte avui d'aquests pagaments després que fa uns dies defensàs en el Parlament balear que els ajuts i subvencions que concedirà el seu departament al sector agrícola, ramader i de pesca seran per a les organitzacions, cooperatives i empreses que siguin productives i no per a les que "han fet un forat com un piano". En la seva primera compareixença en el Parlament d'aquesta legislatura, Company va assegurar que ha començat una "època de pocs recursos" financers per a l'administració pública, per la qual cosa s'hauran d'optimitzar els ajuts que s'atorguin.

Totes les organitzacions agràries i empreses, va asseverar, tindran les "mateixes oportunitats" per comptar amb les subvencions públiques, si bé va insistir que han de ser competitives i tenir noves idees i ganes de treballar per aprofitar els ajuts que rebin.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per foraviler, fa mes de 9 anys

Pep, per favor, nombrar en Verges és un insult per Mallorca, el mal que ha fet aquest home aquests 4 anys al camp a Mallorca, per favor. Segurament aquest company no serà millor però una mica de respecte per sa gent que si sa dedica a cuida sa terra i ha tingut que patir aquest personatge.

Valoració:1menosmas
Per carrtera d´inca-sapobla, fa mes de 9 anys

El Sr. Segura diu a U Hora que ha un un "ou amb dos "vermells". Ja ho veurem quan será cuit, però el dobbés no les pot retenir, per molt que vulguin i de negociacions bancàries , res de res, el seu quefe ja coneix la respossta , no ens vulguin fer combregar amb rodes de molí. Pagu aviadet.....

Valoració:3menosmas
Per pages, fa mes de 9 anys

però que se creu, que mos xupan es dit?, aquets dobers no les dona ell, son de la pac, i son per gent que com ell te terres i les cultiven, venen d'Europa, en canvi els dobers que se deu a nes pagesos que fan feina a la pagesia i varen demanar per reformes, compres i demes ajudes no arriben mai

Valoració:9menosmas
Per Rebull, fa mes de 9 anys

Home, idò doblers n'hi ha!

Valoració:2menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

Però si l'altre dia va dir que no tenia ni un "xavo"! o és que pels "seus" pagesos n'ha trobat? Com diu en Verger: Que els pinti!

Valoració:1menosmas
Per Lector, fa mes de 9 anys

Dins enguany? Em sona molt malament. Haurieu d'aprendre a escriure abans de fer feina a un diari.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris