nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Esquerra s'endú Lladó de 3 a la llista de Barcelona

Les eleccions estatals del 20-N poden situar al Congrés espanyol el primer nacionalista mallorquí

122392

Joan Lladó, dies abans de les eleccions del 22 de maig.

T. AYUGA

Esquerra Republicana s'endú Joan Lladó a la llista de Barcelona pel 20-N i el situa en el número 3, una posició considerada de sortida, tot i que no està garantit que sigui escollit. ERC té actualment tres diputats al Congrés espanyol, dos dels quals són per Barcelona i el tercer per la província de Girona. Per tant, Esquerra hauria de millorar els resultats a la circumscripció de Barcelona per accedir al tercer diputat.

En tot cas, el sostre electoral d'Esquerra a Barcelona es troba més amunt. Concretament, en els 4 diputats per Barcelona, d'un total de 8 d'electes, que fins i tot formaren grup propi al Congrés entre 2004 i 2008. Aquelles eleccions, però, estigueren marcades per la polèmica entorn de la reunió de Josep-Lluís Carod-Rovira amb ETA, mantinguda a Perpinyà, que mobilitzà el vot a Esquerra.

Joan Lladó, malgrat tot, es mostra "optimista" amb vista al 20-N. "Ara toca una remuntada del vot a Esquerra, després de la tendència del darrer any", diu. El manacorí ocuparà el tercer lloc d'una llista encapçalada pel fins ara 'independent' Alfred Bosch. Reconegut periodista, Bosch té arrels amb Mallorca. La seva mare nasqué a Manacor, mentre que el seu pare féu feina a Artà, on va conèixer qui hauria de ser la seva dona.

Independentment d'aquesta relació mallorquina, des d'Esquerra asseguren que és "una decisió de país". "Som un partit nacional i s'ha considerat que calia apostar per una terra on els atacs del PP i l'espanyolisme han revifat en els darres temps", explica Lladó. Lladó, a més a més, afirma que "és una fórmula més per donar veu a les Illes". I afegeix: "Ja ho vam intentar amb la coalició Progressistes i després amb el front patriòtic que era Unitat".

Així mateix, l'eventual entrada de Lladó al Congrés espanyol suposaria una fita històrica, ja que serà el primer nacionalista mallorquí que arriba al Parlament espanyol, tot i que, evidentment, hagi estat amb vots principatins. Un altre handicap és que Reagrupament, l'escissió liderada per Joan Carretero que ara fa coalició amb ERC, vulgui col·locar de número 3 un dels seus candidats. Llavors, Lladó botaria al quart lloc. En tot cas, Esquerra manté la seva candidatura a Mallorca, després que les negociacions amb PSM-IV-ExM no hagin arribat enlloc. El candidat és el també manacorí Joan Gaià.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente
Per rafa, fa mes de 9 anys

Bye,bye, panca

Valoració:-12menosmas
Per Sol·licitud al moderador, fa mes de 9 anys

Els comentaris ofensius contra els mallorquins haurien de ser valorats pel moderador i actuar en conseqüència.

Valoració:45menosmas
Per Andorrà de Mallorca, fa mes de 9 anys

@Català de Mallorca,no em venguis amb lliçonetes si no vols que retiri el vot.

Que el que hi hauria d'haver aquí és una Convergència com una catedral.

La resta és ocmençar la casa per la teulada o beneitures esquerranoses que no duen enlloc.

Valoració:6menosmas
Per gonelles i més gonelles, fa mes de 9 anys

Lo que fa mudat, és que sa majoria dels que aquí carregau contra tot lo que sona a català, (parlau d'imperialisme, pancatalanisme, de ses "Baleas" i sa "llengo baleââàá" o no se que putes més) voleu una terra dominada per un estat espanyol sagnant, que ni de bon troç comparteixen cultura, llengua ni cap tradició que no sigui el cobrar-se molt be el colonialisme,
ah, i molts anys per demà a tots els espanyolets que mirareu la desfilada de les vostres forces armades, i esperem que sigui de les darreres que haguem de pagar noltros.

Valoració:13menosmas
Per Per Joan en Juanito, fa mes de 9 anys

Gent com tu és sa que no va fer res en es seu moment per cridar a sa nostra llengua com s'ha de cridar MALLORQUÍ...quan se varen crear ses autonomies, per que sou uns venuts i uns llepaculs de tot lo català però tú deus ser dels que s'abaixa els pantalons i posa es cul en pompa davant de l'amo català, per a que ens enculi bé i fins es fons, i encara després li haguem de donar ses gracis abaixant es cap com a bons submissos que som de l'amo català..Es plantejen ses puces si són propietàries des ca? Imperialisme català és potser matar tots els habitants de Mallorca en es segle XIII (en nom del cristianisme, això sí). Arruuuuuix de Mallorca es pancatalanisme !!!

Valoració:-34menosmas
Per TENTOL .. i es Puput, fa mes de 9 anys

Ja tendria raó en Joan Alcover si sa denominació "països catalans" no fos mes que una denominación llingüistica, malauradament, tots sabem que aixó no es així, i ha altres connotacións derrera aquets països catalans, hi ha interessos polítics, geografics i sobiranistes, ni ha que heu negen, ni ha d'altres que no s'amagen i ho diuen clarament. El seu"slogan", "Una llengua, una nació", ja mos dona sa primera pista, si hi ha unitat de sa llengua, hi ha unitat nacional, llavonses si hi ha unitat nacional podran apuntar mes alt, está ben clar.
A jo me pareix molt bé que els nacionalistes de Catalunya demanin sa seva independencia, sa d'ells, això si, sense oblidar que Balears no es part de Catalunya ni ho serà mai,
Ja basta de presions i d'ingerencias foranes

Valoració:-50menosmas
Per Foner Braveheart, fa mes de 9 anys

¿Que té aquesta terra nostra que congria traïdors?
Mallorca is not Catalunya and tne invented països ( passtisoooos ) catalans.. never and.. never
Aqui a Mallorca se diu mallorquí i ses nostres paraules i expresions s'han de respectar, es nostros fills les han coneixer tal i com les deien es nostros padrins.

Valoració:-35menosmas
Per Català de Mallorca, fa mes de 9 anys

Andorrà: el teu punt 5), és incorrecte. No existeix cap esperit destructiu disfressat de nacionalisme català, perquè aquí no hi ha nacionalisme català ni disfressat ni de veres. Si de cas, hi ha independentisme, i d'això no hi ha fressa que valgui, o és o no és. Hi ha una altre cosa per les illes que és un eco-regionalisme totalment submís a l'Espanya de les autonomies. La paraula nacionalista, per tant només s'hauria de referir a aquell que té nació i per tant la defensa, (els espanyols per exemple). Noltros, que tenim País però no nació (la catalana no està reconeguda com a nacionalitat oficial) i volem un estat propi i lliure, som independentistes.

Valoració:-34menosmas
Per tonimanacor, fa mes de 9 anys

Jo cont vots per lluitar per un país lliure. Som així de pragmàtic.

Valoració:3menosmas
Per Andorrà de Mallorca, fa mes de 9 anys

Jo no som d'esquerres globament i som conscient que Erc ha fet una política molt dolenta parint els dos triSpartits de Catalunya i formant-ne part, però votaré Erc a les Illes Balears perquè:

1) És una manera de castigar aquells que, a les Illes Balears, s'han negat a formar una coalició nacionalista d'aquí per presentar-se a les eleccions del 20N.
2) És una forma de castigar aquells que es pensen que tenen el monopoli del nacionalisme d'aquí i estan més estancats que en Machin des de fa dècades.
3) És una forma de dir no a aquells que posen davant els interessos de partit als del país.
4) La decisió presa pels de Junqueres reflecteix esperit de canvi i bona política, en consonància amb el canvi iniciat envers CiU, l'odi per la qual ha conduït Erc a fer molts desbarats polítics a Catalunya (des de l'òptica nacionalista catalana).
5) Convé acabar amb l'esperit destructiu disfressat de nacionalisme català.

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris