algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El sector educatiu tornarà a manifestar-se per novembre

És tant el malestar i el descontentament que hi ha en l'àmbit docent que els sindicats ja estan preparant una protesta en defensa del sistema públic

122362

Aspecte de la marxa educativa de dijous.

J. Torres

La junta de personal docent no universitari formada per l'STEI-i, FE-CCOO, Fede-UGT i ANPE ha decidit tornar a organitzar una mobilització per protestar contra la retallada que pateix el sistema educatiu públic durant aquest curs. Tot i que encara no n'hi ha data definitiva, podria tenir lloc la primera setmana de novembre. Davant la decisió del Govern balear de no contractar nous funcionaris interins ni personal laboral, i a l'espera que la Conselleria d'Educació decideixi quina política seguirà en aquest punt, els sindicats convocaren diverses assemblees informatives per intercanviar angoixes i opinions amb els afiliats.

Durant els diferents encontres, mantinguts fa una setmana, es varen poder copsar el malestar i el descontentament generalitzat entre el col·lectiu. Evidentment, això també ha influït en la decisió de tirar endavant aquesta nova mobilització.
A la preocupació dels qui són a la llista i encara no saben si els cridaran enguany per impartir classes, cal afegir-hi la precarietat que denuncien els professors als centres docents. A part de llocs de feina, la comunitat educativa veu perillar el sistema públic d'ensenyança que s'ha aconseguit aixecar amb tant d'esforç.

Actualment, la manca de doblers per poder afrontar la despesa corrent als col·legis públics ha provocat que deixin de tenir servei de neteja. Aquest és el cas dels IES Politècnic i de Santanyí, si bé altres com el de Bendinat se'n veuran privats aviat si no paguen el que deuen a l'empresa contractada.

El material escolar és de cada vegada és més escàs dins els centres. Alguns professors, fins i tot, alerten que ja no els deixen fer fotocòpies per poder-les repartir entre l'alumnat. Els equips d'orientació educativa, formats per professionals itinerants que duen a terme una tasca pedagògica de reforç als col·legis que ho necessiten, ja han estat advertits també que limitin els desplaçaments i que facin els quilòmetres estrictament necessaris. Els han informats que, si el quilometratge no està totalment justificat, no cobraran els desplaçaments.

Algunes places d'especialista o de professor de reforç ja no es cobreixen. En qualque cas, els ensenyants que estaven en comissió de serveis als Plans d'Atenció Lingüística i Cultural (PALC) ja han hagut de tornar a la plaça de docent, sense que s'hagi posat personal nou per als PALC. La situació dels auxiliars tècnics educatius tampoc no és gaire diferent. Hi ha situacions d'infants amb autisme en què s'ha demanat un auxiliar de suport i, encara que ja ha passat un mes i escaig des de l'inici de curs, encara no els l'han assignat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ..., fa mes de 9 anys

És pel novembre, no "per novembre".

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris