muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Les Balears seran la comunitat on més creixi la població en 10 anys

A l'inici de 2021, haurà augmentat un 3,6%, fins a arribar a 1.128.205 habitants empadronats, segons l'INE. No obstant això, es perd volum respecte de la dècada anterior, en què l'increment pujà al 28,06%

127298

L'estudi indica que els habitants de les illes s'incrementaran en un 3,65% fins el 2020.

ARCHIVO

Les Balears lideren el rànquing de comunitats autònoma amb més increment poblacional en el propers deu anys. Així ho posa de manifest un estudi de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) anomenat Projecció de la població a Espanya a curt termini 2011-2021. L'informe assenyala que el nombre de residents de les Illes haurà augmentat un 3,6% a principi de 2021. S'arribarà, així, a una xifra d'1.128.205 empadronats entre tots els municipis.

Actualment, la quantitat d'empadronats a les Balears és d'1.088.524. L'estudi també calcula que el creixement mitjà anual de la pròxima dècada serà de 3.969 habitants. Tot i aquesta xifra en positiu, cal dir que el volum demogràfic de l'Arxipèlag s'alentirà i minvarà respecte de la dècada anterior.

L'increment de la població balear entre 2001 i 2010 va ser notablement superior (28,06%). Després de l'Arxipèlag, les comunitats autònomes que en registraran una pujada més alta seran les Illes Canàries ( 2,71%), Andalusia (2,66%) i Múrcia (2,33%).

Davallada poblacional
En canvi, els territoris on es pot produir una davallada si hi continua l'actual dinàmica demogràfica són Catalunya, el País Basc, Castella-Lleó, el País Valencià, Galícia, Astúries, la Rioja i Extremadura. Les estadístiques de l'INE també mostren que, el 2009, les Illes registraren un augment absolut de població de 9.424 habitants i que la xifra no s'aturarà de pujar, perquè per al 2011 la previsió de creixement serà de 6.080 persones més. La projecció se situa en 5.538 el 2012, 5.019 el 2013, 4.525 el 2014, 4.060 habitants per al 2015, 3.625 el 2016, 3.224 el 2017, 2.858 el 2018, 2.528 per al 2019 i 2.234 el 2020. Tal com evidencia la taula, el nombre d'habitants continuarà creixent, però de cada cop menys.

Cal tenir en compte, però, que aquestes dades són una projecció, una aproximació al que podria ser en el cas que la taxa de creixement demogràfica mantingués la tònica actual. Aquestes dades, més o menys positives, canvien substancialment si analitzam el total de les xifres a l'Estat. La situació és ben diferent, atès que la minva de la població serà de més de mig milió durant els propers deus anys. Entre els motius d'aquesta davallada demogràfica, es troba el fet que hi haurà menys naixements i també menys inmigrants.

D'aquesta manera, l'any 2021 la població espanyola es reduirà fins als 45,6 milions. Aquesta xifra vindrà acompanyada d'un increment de la mortalitat del 9,7% i una baixada prou forta, del -18,1%, dels naixements. De cada vegada serem més grans i, per tant, pujarà el nombre de defuncions, que començarà a superar el de natalicis a partir de 2019.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Toni R, fa mes de 9 anys

No tots els demógrafs prediuen això. És una predicció feta a la lleugera, que ignora un munt de variables, entre les que hi ha l'evolució de l'economia!
En definitiva, hi ha bon cientifics, cientifics mediocres i cientifics nuls. Els de la predicció són del darrer grup!

Valoració:3menosmas
Per MJ, fa mes de 9 anys

Encara record que fa uns deu anys "predigueren" aquests de l'Iinstituto Nacional de Estadística" que, donades les taxes de natalitat i de mortalitat, era científicament provat (per ells) que Espanya mai de la vida arribaria als 40 milions d'habitants.

Me'n refii jo d'aquests com d'unes cases que cauen.

Valoració:4menosmas
Per Ferran Lluch - geògraf, fa mes de 9 anys

Les projeccions demogràfiques són matemàtiques i, per tant, des d'un punt científic són correctes. Què passa però?. Que moltes vegades els càlculs són molt distints de la realitat. Això és així perquè han estat erronis alguns dels plantejaments del càlcul. Per saber quina projecció hi haurà s'han de tenir en comptes les taxes de fecunditat i les de defunció. Aquestes són poc variables i tenen una repercussió relativa en l'evolució de la població dels països desenvolupats i, en especial, a les Illes Balears. El factor més determinant són els fluxos migratoris. Aquests no admeten cap càlcul i és molt difícil determinar quina serà l'evolució futura. Imagin que per a les Balears han imputat una certa aturada actual, però un llleuger increment en el futur, ja que se suposa que en uns anys es reactivarà l'economia. Pels qui són exceptics els hi he de dir que les darreres projeccions foren molt inferiors a la realitat, sobretot a les Illes, pel flux migratori internacional. Ningú ho podria preveure i, de fet, no es va fer. Però les projeccions són necessàries i permeten fer previsions de futur.

Valoració:3menosmas
Per ferran, fa mes de 9 anys

Doncs us acompanyo en el sentiment.

Valoració:1menosmas
Per Escaramouche, fa mes de 9 anys

Però les illes Balears i Pitiüses seran independents o no?

Valoració:36menosmas
Per Sa Bubota de s'Antigor, fa mes de 9 anys

No sé, però aquestes prevsions depenen molt de com evolucioni l'economia. En primer lloc tenim una població desmesurada per les infraestructures productives i de serveis que tenim. Vull dir que l'actual sistema econòmic de les Illes no pot manternir una població com l'actual i els serveis que tenim estan col·lapsats. Per una altra banda, hem de tenir en compte que el futur encariment de l'energia pot tenir una influència més que negativa sobre el futur econòmic d'aquesta terra i els nostres responsables polítics només pensen on han d'encimentar més per continuar la destrucció del territori i així no anem!

Valoració:16menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys


Sempre he malfiat d'economistes i demògrafs perquè em fa l'efecte que, ben sovint, no són seriosos. Dit d'una altra manera, que s'entretenen amb aquests jocs (per a mi són jocs) perquè no tenen res d'altre a fer.

Ja sabeu la dita: Qui no té feines el moix pentina.

Hi intervenen tantíssimes de variants, tantíssims d'imponderables, que precisar-nos que la població augmentarà, o minvarà, en tal o tal exactíssim percentatge (amb dos decimals, que no són rialles!) em pareix una befa.

Saben en quin percentatge se'n tornen, a l'hora d'ara, els immigrats? Saben quin percentatge de joves qualificats s'han d'exiliar (al Brasil, a Noruega, a la Xina i tot, que un constructor amic meu ja s'hi ha establit? Saben que la natalitat en el món musulmà s'esfondra, més ràpidament i tot que no va caure la natalitat occidental (naturalment, segons el país musulmàde què es tracti)? Saben que no podem saber què passarà d'aquí mig any, o d'aquí quatre mesos i tot, i que aquests esdeveniments imprevisibles ja els tenim a damunt?).

Xerrar per xerrar per xerrar, que en italià es diu "Parole, parole, parole".

Valoració:6menosmas
Per Remei, fa mes de 9 anys

Empresaris i empresàries de les Illes Balears, despertau. Preneu llum de na Pintora:

http://economia.e-noticies.cat/empresaris-pel-pacte-fiscal-57878.html#ini_comen

És bo per a tothom d'aquí.

Valoració:18menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys


Si amb tres mesos d'antelació aquests "professionals" no foren capaços de preveure l'esclat de la crisi, com gosen pronosticar què haurà succeït d'aquí deu anys) O és que tots plegats s'han begut l'anteniment?. O per ventura és que han de justificar els sous que cobren i que, com es veu, no es mereixen?

La impressió que tenc ara com ara (no davall gaire a Ciutat) és que una bona part d'immigrats se'n tornen: sud.americans, forasters i ja comencen els marroquins i moros en general.

El que és absolutament necessari és que la població de les Balears davalli, i molt.

Valoració:34menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

La població de Balears primer se ha de estabilitzar en tenir uns 440.000 habitants, no hi ha més recursos.
Té uns 700.000 habitants de més, mantenguts artificialment.

Valoració:41menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris