algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El Govern obre un servei per agilitar inversions estratègiques

Ajudarà els promotors privats i les administracions amb els projectes més importants a passar els tràmits i a accelerar el procés per fer-los

El Consell de Govern va aprovar ahir posar en funcionament un servei de seguiment d'inversions estratègiques, segons va explicar el portaveu de l'Executiu, Rafel Bosch, després de la reunió. El servei, proposat pel conseller de Presidència, Antoni Gómez, ha de servir per fer més fàcils els tràmits que han de passar els projectes dels inversors en la línia d'allò que ja va avançar despús-ahir el vicepresident econòmic, Pep Ignasi Aguiló, a la comissió parlamentària d'economia.

Segons va explicar Bosch, el servei no costarà més doblers, perquè no implica contractar ningú nou i "col·laborarà amb totes les institucions que facin inversions estratègiques per facilitar projectes importants a fi de reactivar l'economia". El portaveu de l'Executiu va concretar que el servei podria ajudar inversors estrangers, per exemple, per informar-los de quins tràmits han de passar i com cal fer-ho.

També està pensat per donar suport a tota mena d'inversors, ja siguin empreses mallorquines, estatals o fins i tot d'altres institucions. De fet, Bosch posà com a exemple d'inversió estratègica el projecte de renovació de Magaluf per part de Sol Meliá. Bosch va avançar així mateix que ja hi ha altres projectes prou grans per ser considerats "estratègics" damunt la taula, però no en va voler avançar cap detall. El portaveu fins i tot va dir que el servei, a més d'accelerar-los, podria ajudar a declarar d'interès autonòmic alguns dels projectes d'inversió.

A banda, l'Executiu va aprovar crear el Fòrum Balears Competitiva per a la recuperació econòmica, que unifica en un sol punt de trobada les meses sectorials que funcionaven la legislatura passada, la de seguiment de l'economia balear i la de l'ocupació. Així, s'hi troben les institucions, les patronals, els sindicats, el Consell Econòmic i Social, les cambres de Comerç i el Cercle d'Economia, entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris