algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

El Govern central aportarà 1,64 milions a les Balears per reduir l'abandonament escolar

El Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres un conveni de col·laboració entre el Ministeri d'Educació i la comunitat, per un import d'1,64 milions d'euros, per al desenvolupament d'un programa de reducció de l'abandonament primerenc de l'educació i la formació. Segons ha indicat el portaveu de l'Executiu i conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch, la firma d'aquest conveni vigent fins a agost de 2012, garanteix el desenvolupament eficaç dels programes de cooperació territorial que van recordar en la Conferència Sectorial d'Educació del passat mes de setembre.

L'objectiu de l'acord és reduir l'impacte dels factors que incideixen en l'abandonament del sistema educatiu sense cap titulació d'educació postobligatòria, amb la realització d'actuacions orientades tant a la retenció d'estudiants en el sistema educatiu amb programes de segona oportunitat, com també accions orientades a la reincorporació dels joves que van abandonar la seva formació. D'aquesta manera, es pretén augmentar el nombre d'estudiants que es mantenen en el sistema educatiu per aconseguir una formació que els permeti continuar estudis superiors i enfrontar-se a la vida laboral amb una qualificació professional adequada.

Així, el programa contempla mesures d'anàlisi, sensibilització i difusió; accions preventives per reduir el nombre d'alumnes amb risc d'exclusió en un context inclusiu en l'ESO; mesures per a l'orientació i seguiment per recuperar l'alumnat que ha abandonat el sistema; i, ofertes per a joves que han abandonat el sistema dirigits a l'obtenció d'una formació i titulació reglada d'educació secundària postobligatòria.

La població d'entre 18 i 24 anys que ha completat com a màxim l'educació secundària obligatòria i no ha seguit cap tipus d'estudi o formació es va reduir en tota Espanya del 31,2% en el 2009, fins i tot el 28,4%, el 2010. No obstant això, a les Balears es va passar del 40,8%, el 2009, fins i tot el 36,7% en el 2010. Mitjançant aquestes actuacions s'espera continuar reduint l'93andonament entre dos i tres punts cada any, per poder assolir una taxa del 15%, que és l'objectiu fixat per Europa per al 2020.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

APORTARÀÀÀÀ?

Deveu voler dir que TORNARÀ!

Valoració:5menosmas
Per Malen, fa mes de 9 anys

Senyor conseller ara que has retallat al màxim les plantilles d' orientació i d' atenció a la diversit, qui et penses que podrà aplicar aquest "nou" pla? Encara no hi ha diners per tinta de les impressores als centres. Comença per aquí i ja veurem...

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris