muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Bosch diu que el pressupost de Sanitat creixerà el 2012

L'avantprojecte per als comptes de l'any que ve es farà públic a final d'aquest mateix mes. D'entrada, el portaveu de l'Executiu i conseller d'Educació ja va avançar ahir que, excepte “en qüestions de sanitat, educació i serveis socials”, el Govern retallarà totes les conselleries

127282

El portaveu del Govern, en una sessió davant la premsa, un cop acabat el Consell de cada divendres.

JOAN TORRES

El portaveu del Govern, Rafel Bosch, va dir ahir fins a tres vegades que, amb l'avantprojecte dels comptes del 2012, "augmenta el pressupost nominal de sanitat", en referència al d'enguany, prorrogat de l'exercici del 2010. "Segons la informació que tinc, la Conselleria de Sanitat incrementa aquesta xifra", va insistir. A més, va avançar que es retallarien totes les altres conselleries, excepte les carteres d'educació i serveis socials.

Això, enmig de manifestacions en contra de les retallades per a l'atenció social, podria semblar una bona notícia, tot i que caldrà esperar per assegurar-ho. El Govern ha d'enllestir el projecte de pressuposts per al 2012 abans de final de mes, i llavors quedarà clar si hi haurà augment i de quant serà. Ahir, el portaveu i conseller d'Educació -que va parlar a la roda de premsa posterior al Consell de Govern- no va voler donar-ne xifres, però l'Executiu pretén aprovar els comptes abans del 31 d'octubre.

Tot i que Bosch parlava del pressupost de Sanitat, va posar èmfasi en la paraula "nominal", fet que podria referir-se al pressupost de la Conselleria sencera, la Conselleria de Salut, Família i Benestar Social. I aquí hi ha la clau: l'actual Conselleria no només assumeix les competències que tenia la cartera de Salut del Govern d'Antich, sinó que inclou bona part de les que tenia la Conselleria d'Afers Socials. Així doncs, si no hi ha retallades, la nova Conselleria hauria de tenir un pressupost equivalent -o gairebé- a la suma dels de les antigues conselleries de Salut i d'Afers Socials, no al d'una de sola. Caldrà esperar per veure a què es referia exactament el portaveu. Amb tot, Bosch també va repetir que "els pressuposts es coneixeran en tres setmanes i hi haurà retallades en totes les conselleries, excepte en temes de sanitat, educació i serveis socials".

Curiosament, el conseller d'Educació va respondre parlant dels pressuposts de l'any que ve a una pregunta que li havia fet un periodista i que, de fet, feia referència a les retallades d'enguany. En concret, li demanaren que confirmàs si era veritat que el Pla de sanejament preveu 150 milions d'euros en retallades a Sanitat. L'exconseller de Salut, Vicenç Thomàs, havia declarat poques hores abans que aquesta és la xifra total de reducció que preveu el pla, que s'ha d'aplicar enguany.

Bosch també va assegurar que comprenia les protestes sindicals per les retallades, però va dir que són necessàries per limitar el dèficit al màxim de l'1,3% permès per l'Estat. Va afegir que si la comunitat fos una empresa, ja hauria fet una suspensió de pagaments.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per po al pp, fa mes de 9 anys

DBalears.
si capgirau les noticies, els comentaris queden en fora joc.
Gràcies a la còpia en memoria del google, la noticia era (si no l'esborrau):

Balears | Política
Bosch: 'Si la Comunitat fos una empresa privada, estaria en suspensió de pagaments'
Agències | 07/10/2011 | Vistes: 2
Actualment puntuat amb 0 estrelles sobre 5
Puntua amb 1 estrellesPuntua amb 2 estrellesPuntua amb 3 estrellesPuntua amb 4 estrellesPuntua amb 5 estrellesEl portaveu del Govern, Rafel Bosch, ha assegurat avui per justificar el reajustament del dèficit de la Comunitat de 1.104 milions i del pagament del seu deute de 4.500 milions que si l'administració autonòmica fos una empresa privada, estarien en suspensió de pagaments.

Valoració:-2menosmas
Per brusquim, fa mes de 9 anys

dèficit de la Comunitat de 1.104 milions.
dèficit amb l'estat de 3.000 milions cada any.
Si només controlam els menuts que duim dins la butxaca i permetem al banc tudarnos els billets de 500, segur que no ho arreglam.

Valoració:0menosmas
Per amb el cap obert, fa mes de 9 anys

Jo crec que l´expediente judicial no seria concurs de creditors, més bé la calificació seria "en liquidació" . O sigui que mai més tendriem patrimoni public, ni illes, ni terra per conrear,

Valoració:1menosmas
Per Fistro diodenal, fa mes de 9 anys

M'agradaria que diguessin què devem encara del palmarena, de les autopistes. Que no veis que això, amb un bon tractament fiscal estaria (quasi) resolt? Que l'Estat no se'n dugui els euros d'aquí i se'ns haurà (quasi) acabat la crisi.

Valoració:13menosmas
Per Caubet, fa mes de 9 anys

Algú s'imagina una empresa que ha de manester un crèdit bancari dir totes aquestes coses??? Es bancs es farien por i no li donarien ni un €!!!! Si segueixen amb aquesta canço no hi haura banc que li molli un duro. Si al final els bancs concedeixen el crèdit serà que la situació no és tan fotuda, sinó ni de conya mollarien pasta. A més així l'única cosa que fan es pujar el preu de l'interés!!!! A jo em sona a possar-ho tot malament (pitjor del que està, perque segur que malament ho està) per després poder penjar-se la medalla i dir que ho han arreglat.

Valoració:15menosmas
Per Xesc, fa mes de 9 anys

Si la Comunitat fos una empresa privada, en José Ramón Bauzà no seria ni el conserge

Valoració:22menosmas
Per balears, fa mes de 9 anys

Si tot gràcies a les MEGAOBRES DEL PP DE FA 4 ANYS!. Ara intenten donar la culpa al govern anterior, però si el govern d'Antich es va haver d'endeutar un poc més és perquè el PP ja ens havia deixat hipotecats durant 30 anys, més tot el que havien robat!

Valoració:15menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

Començ a sospitar que la situació no és tan greu com ens la pinten.

Valoració:4menosmas
Per Joan Socias, fa mes de 9 anys

Llegir comentaris que no volen assumir que la situació està molt malament i que es creu que el Govern, 120 dies al poder, és el culpable de tot em fga dubtar del nivell de curtor de molts dels xucladors que han passat per aquesta terra.

Valoració:-7menosmas
Per No us deixeu enganar, fa mes de 9 anys

Si el sr. Bosch fos un bon gestor, cercaria nous ingressos en lloc de plorar tant i retallar serveis bàsics.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris