algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Aguiló vol fer més fàcil invertir, però no diu com

Afirma que el Govern prepara un projecte per “accelerar” els tràmits de projectes privats i donar-hi el vistiplau abans

128520

El vicepresident econòmic va comparèixer ahir a la sala verda del Parlament.

El vicepresident econòmic, Pep Ignasi Aguiló, va explicar ahir que el Govern prepara un projecte per accelerar les inversions privades fent més ràpida la resposta de l'Administració. Amb tot, no va concretar com ho pretenen aconseguir. Aguiló ho va dir en una compareixença a la Comissió Parlamentària d'Economia, en què també va explicar que farien una llei de mines i que preparen una norma per fer que l'Administració gasti un 10% manco d'energia. Això hauria d'implicar un estalvi de 26 milions d'euros.

Tot i que els partits de l'oposició varen demanar insistentment que concretàs com pensava accelerar els tràmits per afavorir les inversions, Aguiló no ho va explicar. El vicepresident va recordar que hi ha devers 900 projectes "esperant el vistiplau de l'Administració" i va dir que això no es pot permetre. Amb tot, el portaveu econacionalista, Biel Barceló, li va recordar que molts d'aquests projectes són d'ajuntaments, no d'empreses privades, i que en la majoria de casos no han lliurat tota la informació que cal perquè puguin ser aprovats.

Medi

Barceló també va dir que aquests projectes aturats corresponen als que analitza la Comissió Balear de Medi Ambient. Aguiló es va afanyar a respondre que pretenen respectar el medi, però que volen que "la gestió sigui intel·ligent" i que les anàlisis d'impacte ambiental es poden fer en manco temps. Cal tenir en compte que despús-ahir, després de reunir-se amb el president Bauzá, la portaveu del GOB, Margalida Ramis, ja va dir que temen que el Govern menystindrà el medi en favor de la inversió privada. Les declaracions d'ahir del vicepresident econòmic podrien reforçar les pors dels ecologistes.

Amb relació al medi, el vicepresident també va dir que cal augmentar l'estalvi d'energia i el sector energètic en general, que ja té bona part del pes al sector industrial a les Illes Balears. També va dir que cal afavorir les energies renovables, i va afegir que preparen una normativa per reduïr un 10% el consum de l'Administració autonòmica, per tal d'estalviar 26 milions d'euros. A més, Aguiló va parlar de liberalitzar més el comerç adequant els horaris de les botigues i les grans superfícies, reduint les subvencions i augmentant les vies perquè puguin demanar crèdits.

A banda, el vicepresident i Barceló varen discrepar sobre el Pla de sanejament i Aguiló va tornar a insistir que no es farien retallades socials. Sobre la possibilitat de llevar la paga extra de Nadal als consellers i als alts càrrecs, Aguiló va admetre que "no soluciona cap problema", perquè no és una mesura estructural i són massa pocs doblers. Tot i això, va mantenir que l'estudiaran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris