muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Els joves sahrauís, jutjats per no haver desmuntat la haima

Un jutjat deixa vist per a sentència un judici de faltes per desobediència a l'autoritat contra 11 joves que eren dins la tenda, acampats al Born, quan foren desallotjats

127362

Alguns dels joves acusats per la falta, ahir durant la vista oral.

M.A.C.

Onze joves que donen suport a la lluita per l'alliberament del Sàhara Occidental foren jutjats ahir per una falta de desobediència a l'autoritat. Els fets es remunten al 24 de març passat, quan la Policia Local rebé ordes de desallotjar i desmuntar la haima que havien instal·lat al Born 48 dies abans. Fiscalia demana l'absolució per a dos de les joves i una multa de 20 euros durant 11 dies per a la resta. Entre els joves hi ha 6 dones i 5 homes. Alguns són sahrauís, però també n'hi ha de mallorquins.

El primer a declarar al judici fou el cap de la Unitat d'Intervenció de la Policia Local de Palma. Digué que es presentaren al passeig del Born, en concret a la haima, seguint les ordres del comissari, per dur-hi a terme el compliment d'un decret de la batlia que ordenava aixecar el campament. L'agent assenyalà que els joves eren dins la haima i que al·legaren que "voluntàriament no en partirien". A més, adduiren "raons culturals". Afegí que "dos o tres joves" partiren i que la resta ho va fer més tard, després d'expressar la disconformitat. El policia destacà que "cap d'ells va oposar-hi resistència". I reiterà que "tampoc no hi hagué confrontació. Tot fou sense violència ni insults". A més, afegí que no obstaculitzaren la feina dels agents i que, després de rebre'n la informació verbalment, recolliren els objectes personals i se n'anaren. Apuntà, en tot cas, que fou la Policia qui procedí a desmuntar la haima.

Entre els acusats, una noia afirmà que el comissari els explicà les conseqüències legals de desobeir les ordres i que per això es retiraren. La majoria, en canvi, digué que no rebé cap noticació del decret de batlia i que tampoc no els fou llegida. La qüestió és que els joves sí que partiren de la haima, però es negaren a desmuntar-la "per drets culturals".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per SAHARA HURRA, fa mes de 9 anys

ANIMS! Sahara amunt! aixi m'agrada colaborant mallorquins i saharauis! qui te cap que el faci servir!!!!

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris