nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

4.000 contra les retallades

4.000 ciutadans es manifestaren ahir pel centre de Palma per reclamar al Govern que deixi d'eliminar serveis públics. El sector educatiu fou el més multitudinari en la mobilització

Gairebé 4.000 ciutadans es manifestaren ahir pel centre de Palma atenent a la crida dels sindicats CCOO, UGT i STEI-i, amb motiu de la Jornada mundial del treball decent. Tot i que es tractava d'una manifestació en defensa dels drets dels treballadors de tots els àmbits laborals, el cert és que els darrers anuncis de retallades en l'àmbit educatiu animaren centenars de docents a sortir al carrer.

La manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema "El treball decent no és un privilegi. La feina i les persones, abans que res", transcorregué sense incidents des de la plaça d'Espanya, d'on partí passades les set de l'horabaixa, fins a la plaça de Cort. Un cop davant l'Ajuntament, els secretaris generals dels tres sindicats animaren els ciutadans a defensar els seus drets, l'estat del benestar, els serveis públics i, en definitiva, "totes les conquestes democràtiques", resumí la secretària general de CCOO, Katiana Vicens. Durant tot el recorregut, Tambors per la Pau animaren els manifestants amb el seu ritme.

El secretari general d'UGT, Lorenzo Bravo, apuntà que l'acte d'ahir "té més sentit que els d'altres anys perquè, a més de solidaritzar-se amb altres països on no hi ha un treball decent, és una protesta pels passos enrere que s'estan fent en matèria laboral a tot l'Estat".

El secretari general de l'STEI-i, Biel Caldentey, explicà que "tot allò que està succeint durà la privatització dels serveis públics al darrere". Caldentey assegurà que "no som en una lluita sindical, sinó en una lluita social".
"T'ho pos en castellà perquè ho entenguis, Bauzá", "Si falten doblers és perquè sobren polítics ineptes!" i "Manco assessors i més professors" foren alguns dels nombrosos lemes que es pogueren llegir a les pancartes dels manifestants.

A part dels sindicats convocats, també hi hagué representació d'ANPE, del SEPC, de l'Esquerra Independent de Mallorca, d'Escoles Mallorquines i de la Federació Autònoma d'Associacions d'Estudiants de les Illes Balears.
A més a més, alguns polítics s'uniren a la manifestació, com per exemple els de la coalició de PSM-ExM-IV Biel Barceló, Toni Verger i Nanda Ramón; d'Esquerra Unida, Eberhard Grosske i Manel Carmona; i d'Esquerra Illes, Joan Lladó.

Assemblea contra les retallades a la UIB

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) celebrà ahir la primera assemblea de la comunitat universitària de la UIB. Segons el portaveu del SEPC, Àlvar Hervalejo, la intenció del sindicat és poder lluitar contra les retallades que s'estan produint a la universitat "a través d'un òrgan més representatiu i efectiu que no pas el del consell d'estudiants".

La pròxima trobada serà dijous vinent a les 14 hores al propileu del Campus de Palma. Els seus objectius són "lluitar contra les retallades que ja s'estan produint a la UIB, com ara l'eliminació del bus circular i la supressió, el cap de setmana, del servei de biblioteques". També volen consolidar el fet assembleari, que recuperen de nou davant la greu situació econòmica que pateix la UIB. L'última vegada que el sistema assembleari es posà en marxa entre els alumnes fou per lluitar contra l'aprovació del Pla Bolonya a la universitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mirall trencat, fa mes de 9 anys

El PP per retallar, el PSIB i el PSM per haver-nos portat aquí. NOELSVOTIS!!!!!
REGENEREM LA VIDA POLÍTICA A MALLORCA, REGENERACIÓ JA!
feim fora vividors, lladres, aprofitats i ineptes!

Valoració:0menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

I ara el Bilderberg vol tornar donar doblers públics als bancs, i els ciutadàns ja no póden més, i aixó ha d´acabar molt malament.

Valoració:-2menosmas
Per Club de fans de na Joana, fa mes de 9 anys

Joana, ets una crack

He rigut molt amb tu i la teva sutil ironia,

Gracis per existir i fer-nos riure

Valoració:3menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 9 anys

Joana de Sineu, encara ets a temps d'anar a escola i aprendre coses. Ànim i coratge!!

Valoració:136menosmas
Per César, fa mes de 9 anys

El SEPC ja ha demanat disculpes per l'error:

Sobre la notícia apareguda ahir al Diari de Balears, on surt que el nostre portaveu ha dit que l'assemblea d'estudiants de la UIB pertany al SEPC, dir que es tracta d'un error de qui ha escrit l'article. És evident que el SEPC donam suport a l'assemblea, però en cap moment s'han fet declaracions en aquest sentit: el SEPC és un sindicat d'estudiants que pertany a l'Esquerra Independentista, mentre que l'Assemblea d'Estudiants de la UIB és un òrgan de poder popular obert a tota la comunitat estudiantil. Estam en procés de demanar una rectificació al dBalears, vos demanam disculpes i esperam que no es doni una impressió equivocada del SEPC. Visca la lluita estudiantil!

Valoració:2menosmas
Per Observacions, fa mes de 9 anys

Els sindicats han callat com a morts durant el temps que han governat els altres i ara escainen fort.
Els del psoE retallen sous als treballadors i callen. Ara els han tocat a ells i piulen.
Ambient de campanya electoral.
Feina per al psoe i associats.

Valoració:22menosmas
Per Picornell_content, fa mes de 9 anys

Si, Si, SI Senyor!! Força i coratge contra aquest PPMArrón que tenim damunt. Pitiüsa, mes clar aigua i si no en volen que s'en vagin a casa seva a menjar "cosido". Els sirculeros estan més obsesionats en destruir que en ajudar a construir, son uns resentits carregats d'odi.

Valoració:23menosmas
Per Ramon, fa mes de 9 anys

L'assemblea convocada ahir a l'UIB no va ser convocada pel SEPC sinó que va ser convocada per alumnes, independentment de si pertanyen o no a cap organització que estem en contra de les retallades. Hauríeu de deixar de mentir o informar-vos millor.

Valoració:11menosmas
Per toni, fa mes de 9 anys

Enhorabona a tots, hem de continuar així, que sàpiguen que hi som i que no ens resignem, anims i no amollem ni un pam dels nostres drets com a ciutadans/es

Valoració:69menosmas
Per Pitiüsa, fa mes de 9 anys

Però de què va aquesta paranoia amb no al català i sí a ses altres llengües, no era una manifestació pel treball digne? Estau un poc obsessionats... i tanmateix us pensau que tots parlam com es mallroquins i si sentiu un accent un poc diferent ja mos deis si som catalans!!!!
au vénga, deixau de fer separatisme, no veis que es sue lema és aquell de "divide y cencerás" i que en el fons és una excusa per posar es castellà, que segons ells és únic per atots... igrorants!

Valoració:131menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris