algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

“Estam en una situació de col·lapse, no podem més”

Joan Perera fa 36 anys que fundà Asnimo i assegura que mai no s'havia arribat a una situació com l'actual

127322

Joan Perera, en la manifestació de dimarts amb el president Bauzá i el conseller Rafel Bosch.

J.Morey

Joan Perera fa 36 anys que fundà l'Associació de Síndrome de Down, Asnimo, i 24 que és el director de la Unac, la Unió d'associacions, centres i federacions d'assistència a persones amb discapacitat física, psíquica i sensorial de les Balears. És la segona vegada en 30 anys que s'ha vist obligat a manifestar-se per reclamar el que els deu l'Administració. La seva situació és crítica i han hagut de suprimir molts serveis.

Fins quan podeu aguantar sense rebre cap aportació econòmica del Govern?
És molt mal de dir, però en un màxim de 15 dies esperam rebre alguna de les quantitats que ens deuen per algun camí. Ens deuen doblers la Conselleria de Salut, Família i Benestar, l'IMAS, el SOIB i el Centre Especial d'Ocupació, entre d'altres.

Quins són els problemes del dia a dia?
La Comunitat està en una situació econòmica delicada, ho sé, però el dia el dia el tenim nosaltres. Estam en una situació de col·lapse, no podem més. Tenim un contracte firmat i donam el servei i amb criteris de qualitat. El Govern el que ha de fer és pagar l'import de les factures i no ens paga des del mes de maig. En total, ens deuen 4.007.460 euros.

Quins serveis heu suprimit?
A Asnimo, per exemple, hem reduït l'horari del centre especial de treball, hem hagut d'eliminar activitats de suport a la integració, sessions d'atenció primerenca; hem retallat tot el que hem pogut retallar per algun racó. No podem fer res més. Els autobusos ja ens diuen que, si no els pagam, no podran sortir. I amb el menjadors, el mateix.

Com ho pateixen les famílies?
Hi ha gent que no ens pot pagar perquè els dos pares són a l'atur i tenen un fill discapacitat i un altre, per exemple, que només treballa a mitja jornada, i amb això ha de viure tota la família. Nosaltres tenim ànima i per això els tenim als centres i els mantenim, què hem de fer? Casos d'aquests jo n'hi podria explicar 14.

Quina valoració feis de les paraules del president del Govern en el sentit que sereu els primers a cobrar?
Molt positiva. A més a més, Bauzá, el dia de la manifestació, deixà el Parlament i sortí a donar la cara. Tots tenim ganes de cobrar i crec que el Govern també té ganes de pagar, perquè està quedant malament. Ara bé, tampoc no puc tenir la seguretat que pagaran.

Teniu pensades més accions si no cobrau?
Esperarem uns quinze dies, perquè creim que la negociació amb els bancs està a punt de tancar-se.

Què s'hauria de fer per evitar que la situació que estau patint es repeteixi en el futur?
El problema és que hauríem de ser capaços d'arribar a pactes globals en temes bàsics com és l'educació i el tema dels discapacitats. Així no caldria tornar a començar amb cada canvi de Govern.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

A Balears.
"Les Balears acumulen un deute de 4.561 milions d'euros" (sep 2011).
La majoria del deute l'ha provocat n'Antich
amb més ingressos que amb en Mates, i procura informar-te abans.

Valoració:-1menosmas
Per balears, fa mes de 9 anys

i perquè no van a demanar els doblers a Mates, que és qui va deixar les arques buides i un deute que duraràr 30 anys?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris