muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Carlos Delgado planteja privatitzar algunes instal·lacions portuàries

El conseller de Turisme sol·licitarà assumir tots els ports de les Balears, excepte el de Palma, i es marca l'objectiu de cogestionar els aeroports

El Govern reclamarà a l'Executiu central el traspàs de la gestió dels ports balears de titularitat estatal a excepció del de Palma i es planteja oferir a empreses privades que gestionin algunes instal·lacions portuàries actualment a mans públiques. Així ho ha anunciat el conseller de Turisme, Carlos Delgado, davant de la Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial del Parlament, en la qual ha comparegut aquesta tarda per exposar els seus projectes en matèria de ports i aeroports.

Delgado considera que l'Executiu autonòmic hauria de fer-se càrrec dels ports que ara regeix l'Autoritat Portuària (la Savina, Eivissa, Maó i Alcúdia), amb l'única excepció del de Palma, encara que en aquest últim cas el conseller també reclamarà al Govern central el traspàs de "les instal·lacions nauticoesportives". A més, el conseller de Turisme s'ha compromès a agilitar els projectes de reforma i ampliació, i les iniciatives per construir nous ports, però ha remarcat que qualsevol proposta "passarà tots els tràmits".

Per a Delgado la dilació innecessària dels tràmits administratius és una falta de respecte als ciutadans, al marge que els expedients es resolguin a favor o en contra de qui planteja els projectes. Respecte a la privatització de ports que actualment gestiona directament l'Administració balear, Delgado s'ha declarat disposat "a escoltar ofertes d'empreses", però ha explicat que no hi ha cap decisió presa sobre aquesta idea.

En l'àmbit normatiu, ha avançat la possibilitat de reformar la Llei de Ports perquè els plans directors que determinen el desenvolupament d'aquestes instal·lacions siguin de caràcter insular i no propis de cada port. "Hem de veure la perspectiva global", ha defensat el conseller de Turisme, que també ha indicat que el seu departament estudia reformar la llei de transport marítim.

Quant al transport aeri, Delgado ha remarcat que la participació de la Comunitat Autònoma en la gestió dels aeroports és el "objectiu final" de la seva política en aquesta matèria. "Només quan siguem sentits solucionarem els problemes de connectivitat", ha afirmat el conseller, que ha descartat que en els seus plans s'inclogui la privatització d'instal·lacions aeroportuàries.

"També és prioritària la declaració de servei públic dels vols entre les illes i la península", ha dit Delgado, que plantejarà aquestes demandes al Govern que sorgeixi de les eleccions del 20 de novembre. Els grups de l'oposició s'han mostrat bàsicament d'acord amb els plantejaments del Govern en matèria de transport aeri i han demanat a Delgado més concreció sobre el model aeroportuari que defensa i sobre els canvis que propugna en la gestió dels ports.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensivesx, fa mes de 9 anys

@jbm, si Madrid diu que s'ha de privatitzar la Seu es privatitzarà la Seu, sagristia inclosa.

Valoració:2menosmas
Per jbm, fa mes de 9 anys

Mentre no privatitzi la Seu perquè aquell amic seu que va fer de cicerone a aquells que acabaren anant en es Rasputín hi monti una sucursal ....

Valoració:7menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

Farà allò que li digui Madrid.

Valoració:10menosmas
Per pasabaporalli, fa mes de 9 anys

im- presentable

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris