muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El GOB, decebut de la primera trobada amb el president

Els ecologistes en surten preocupats per l'impuls que Bauzá vol donar a projectes d'urbanització

127382

El GOB tingué ahir la primera audiència amb Bauzá, tres mesos després del nou govern.

Tres mesos després de l'inici de la nova legislatura, el president del Govern, José Ramón Bauzá, tingué ahir la primera audiència amb representants del GOB. La trobada serví per confirmar allò que les dues parts ja esperaven: un distanciament a l'hora de concebre i aplicar els models de política territorial. La portaveu del GOB, Margalida Ramis, qualificà la reunió de "decebedora" i "poc fructífera", ja que durant la qual no s'arribà a cap punt en comú.

El GOB intentà traslladar la seva "preocupació" per "l'alarma generada" davant el nou impuls que el Govern vol donar a certs projectes de reurbanització, com per exemple a Canyamel devora d'una ANEI. "Ens ha dit que no tenen cap intenció de tornar enrere aquesta àrea, que ja és urbanitzable", indicà Ramis.

El GOB també es mostrà preocupat per la prioritat que té l'Executiu de facilitar l'entrada d'inversions privades. "El que es desprèn del seu discurs és que la protecció del medi ambient és contrària a la inversió en territori", assenyalà Ramis. El GOB traslladà al president un informe que tocava els punts més "calents" sobre política territorial i medi ambient, com la llei del sòl, les directrius generals d'ordenació del territori i les mesures urgents de protecció territorial.

Així mateix, l'organització es mostrà contrària a aplicar certes figures com els decrets llei o la declaració d'interès per accelerar projectes urbanístics, com per exemple el complex hoteler que es vol construir a Magaluf. En vista dels resultats, el GOB indicà que es mantindrà "vigilant" amb les decisions que prengui l'Executiu del PP. La preocupació per la política ambiental no només es focalitzà ahir al despatx de Bauzá. Paral·lelament a aquest encontre, les reaccions entorn de les declaracions realitzades dimarts al Parlament pel vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, sobre la possibilitat de derogar lleis, tampoc no es feren esperar.

La portaveu socialista, Francina Armengol, traslladà les sospites del PSOE que aquestes intencions del PP puguin referir-se a eliminar controls ambientals i urbanístics en les tramitacions administratives. Per aquesta raó, la socialista avançà que el seu partit demanarà explicacions al vicepresident econòmic perquè aclareixi les seves afirmacions. Armengol afegí que la protecció del territori és important a Mallorca i veié amb preocupació l'impuls del PP a la iniciativa privada.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Decebut de tots, fa mes de 9 anys

Però bé que el PSM i el PSOE varen donar suport al decret llei per segui donant llicències d´obra en urbanitzacions sense clavegueram... On era el GOB en aquell moment? Dormia? Potser callava perque rebia subvencions...

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris