cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Bauzá calla per tercer pic sobre quin pla té per activar l'economia

Armengol retreu que és el Govern de la “destrucció” de feina i Aguiló es limita a respondre que ara hi ha més inversió privada

54306

Francina Armengol ha censurat que Bauzá no estigui creant confiança entre els ciutadans.

Ferran Aguiló(J. Morey.)

La tercera no és la bona. El president del Govern, José Ramón Bauzá, tornà a callar en el ple del Parlament d'ahir davant la pregunta que li formulà la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, que volia saber quines mesures ha posat en marxa l'Executiu actual per reactivar l'economia de les Illes, tal com el PP prometé en campanya electoral.

Novament, Armengol s'hagué de conformar amb una resposta concisa del vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, que es limità a dir que en una setmana -el que s'ha torbat Armengol a tornar a formular aquesta pregunta- s'han produït més inversions privades a la Comunitat.

"La inversió privada no és un mèrit seu", respongué la portaveu socialista, no sense abans ironitzar sobre "els silencis tan definitoris" de Bauzá.

La socialista criticà que en aquests 100 dies i escaig el Govern no hagi posat en marxa ni una sola mesura per crear ocupació. En lloc d'això, Armengol acusà l'Executiu de generar desconfiança i de ser l'empresa que més llocs de feina "destrueix". Ho digué amb relació a una altra pregunta parlamentària que formulà per conèixer el nombre exacte d'acomiadaments que es registraran per a la reestructuració de l'Administració pública.

En aquesta ocasió, Bauzá sí que respongué i, sense entrar en detalls, indicà que el seu equip està treballant per generar feina, a diferència del Govern anterior, que, a parer seu, es dedicava a "col·locar" els seus. "Vostè parla de confiança? Li resulta una casualitat que ara comencin a venir inversors si abans s'amagaven", remarcà Bauzá. Armengol recordà que hi ha 4.500 interins que poden quedar sense feina, 800 persones més que poden perdre l'ocupació dins el sector públic, més el centenar de treballadors de Radio i Televisió de Mallorca. "Estan engreixant la llista de l'atur", hi insistí Armengol, a qui Bauzá li recordà que "vostès han governat quatre anys i encara que tinguin amnèsia no es poden amagar de la mala gestió que han fet".

Sobrecost de 280 milions a Son Espases

La consellera de Sanitat, Família i Afers Socials, Carmen Castro, denuncià ahir al Parlament que el sobrecost de les modificacions que va realitzar l'Executiu anterior en la construcció de l'hospital de Son Espases ascendiren a 280 milions d'euros. En resposta a una pregunta parlamentària, Castro criticà l'anterior Govern del Pacte per haver pres decisions i compromisos milionaris: "Aquest sobrecost suposa molts sous a l'Ib-Salut". La consellera també recriminà que l'exconseller de Salut Vicenç Thomàs elevàs, en el seu moment, a 69 milions el cost de més de Son Espases. Segons Castro, l'augment de 280 milions és "gràcies" a les modificacions introduïdes i suposarà que l'Administració hagi d'abonar a la concessionària 200.000 euros "extra" a l'any.

Castro preguntà per què l'Ib-Salut assumí el cost addicional de 87 milions pel consum d'electricitat i aigua, que segons el model inicial aprovat pel PP havia de pagar la concessionària o per què es donà el vistiplau a 12 milions per a l'equipament inicial. La diputada del PP Catalina Palau acusà Thomàs d'"enganar" per no fer pública la legislatura passada la xifra real del sobrecost.

Per al·lusions, el president de la Cambra, Pere Rotger, donà la paraula a l'exconseller, que fou criticat per tota la "banqueta" dels populars. L'exconseller assegurà que el PP deixà un projecte "obsolet, deficient i sense futur" i que el Govern socialista va haver d'arreglar, i denuncià aquesta "demagògia". Thomàs no donà cap xifra respecte del sobrecost de l'hospital, però en canvi sí que assegurà que no es va desviar "cap euro" i que els comptes són "molt clars". Després afegí: "És veritat que les mancances del projecte dels populars no han sortit gratuïtes als ciutadans de les Illes". Com a prova de la transparència de la seva gestió, Thomàs remarcà que l'Executiu anterior ja lliurà, en el seu moment, al PP el contracte del projecte modificat i que, per tant, tenien tota la informació a l'abast.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per bernat pollon, fa mes de 9 anys

A Mallorca lo que passa es que domés mos sabem queixar i a l'hora de la veritat tothom calla i no feim res per canviar les coses. S' única paraula que tenim (lo que vol ser una democràcia) es el vot. Es ben hora de canviar i lluitar per sa nostra terra, sa nostra cultura i ses nostres creences. Menys plorar i més activisme.

Valoració:0menosmas
Per Llorencet, fa mes de 9 anys

Tots aquests que m'han puntuat vermell es deuen pensar que el socialisme traurà les castanyes del foc a les Illes Balears... o que defensar els psociatEs és l'única forma de no ser pepero... Ja ho val.
Mem si qualque dia despertam i deixam peperos i psociatEs (i associats) i mos cuidam de defensar els interessos de les nostres illes sense deixar-nos manipular per aquests partits de fora que no mos beneficien gens.

Valoració:8menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Sobren 238.000 llocs de treball i aquesta Armengol vol activar la
economia.

Valoració:12menosmas
Per Candela, fa mes de 9 anys

En Bauzá és un teòric, s'aprèn de memorieta quatre objectius, quatre propostes i quatre cosetes i després les amolla, li preguntin el que li preguntin. No en sap més. Si les animalades de l'era Matas van sortir després, les d'aquesta legislatura les anirem veient sobre la marxa, perquè no tenen manies, i més després del 20N. Voldria anar molt errada, però pel que es va veient, tremolem.

Valoració:2menosmas
Per Rafel, fa mes de 9 anys

Per què calla en Bauzá? Perquè no té ni punyetera idea de què ha de fer.

Valoració:3menosmas
Per Blert, fa mes de 9 anys

Ridícul. Un govern ridícul.

Valoració:10menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

Francina,no te cansis,tamateix no diran res fins pasat es 20-N. Per cert,aurias de tornar a clases estrategia politica,ses tevas mancancas se veuen masa per sa teva trallectoria ,aixo ho que te ajuden un poquet.

Valoració:-1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

No sé per què heu puntuat negativament a en "Festival de l'Humor". El vídeo de Youtube al qual fa referència és una demostració de l'ineptitut d'aquest Govern: li formulen una pregunta clara i compromesa, i el president "escurre el bulto" cap al vicepresident, que se fa el suec i no té ni punyetera idea de què respondre, i no se li acud altra pardalada que dir que han fet molta de feina. la situació és tan penosa, deplorable i vergonyosa, que fins i tot aquesta intervenció ha sortit al programa "Alguna Pregunta Més" de TV3.
No defens n'Armengol, però és que aquest Govern mos havia de resoldre els problemes en un tres i no res, i crec que en 100 dies els hi deuen coure els coons per no haver fet res.
Definitivament, de p*t* pena!

Valoració:13menosmas
Per Llorencet, fa mes de 9 anys

La senyora Armengol tenia un pla per activar l'economia???

No dic que en Bauzá en tengui cap. Però...

Valoració:-21menosmas
Per Carla, fa mes de 9 anys

Sra. Armegol li queden 4 anys de sofriment, aquesta gent no saben fer més que el que els criticavem a vostés quan els recordaven com haviem deixat les arques públiques. No sabien fer oposició digna i ara no saben governar, ni complir amb les seves promeses electorals. Els seus votants que també són els seus inversors estaven a l'espera que comandas el PP per sortir de l'armari i fer grans projectes com el de Magaluf, que segur que ja tenien programat de feia temps. Ja sabem com és la dreta d'aquest país ajuda als rics emprobrint més les clases mitjà i baixa. Ni globalització ni un llamp, gestionar cada país bé els seus recursos i no fer allò que es pot pagar. Quina creu ens espera ...

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris