algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Els conductors d'ambulàncies de Menorca poden anar a la vaga d'aquí a dues setmanes

Exigeixen la mediació de l'IB-Salut en el conflicte amb l'empresa SSG

54338

Els treballadors han expressat la seva indignació amb el servei públic de Salut, que segons ells, té les eines per solucionar la situació.

Tolo Mercadal

Una quinzena de treballadors del servei d'ambulàncies s'han concentrat aquest dimarts davant de l'Hospital Mateu Orfila de Maó per exigir a l'IB-Salut la seva intervenció en l'incompliment de l'actual plec de condicions i del conveni col·lectiu per part de l'empresa de transport sanitari SSG.

Durant la concentració, els operaris han assenyalat que, en cas de no obtenir resposta, convocaran una vaga en un termini màxim de deu dies o dues setmanes.

Els treballadors denuncien que, a dia d'avui, el nombre d'ambulàncies disponibles a l'Illa és insuficient i, per tant, s'ofereix un servei inferior al què marca l'IB-Salut.

En aquest sentit, CCOO responsabilitza l'IB-Salut de l'evolució del conflicte, ja que, segons assegura el sindicat, l'ens públic dependent de la Conselleria de Salut i Consum disposa de les eines per reconduir la problemàtica. "És molt senzill, només han d'obligar l'empresa a respectar el plec de condicions i el conveni col·lectiu pel qual se li va adjudicar el servei", afirmen.

Possibles irregularitats de l'empresa

Els treballadors concentrats han lliurat un escrit al gerent de l'Àrea de Salut de Menorca, José Luis Gallego, amb l'objectiu de posar en el seu coneixement les irregularitats de l'empresa SSG i exigir la seva urgent intervenció.

En la seva missiva, els operaris del servei sanitari recorden que, segons el plec de condicions de l'adjudicació, el 33% de la flota del servei de no programats hauria de romandre operativa durant el cap de setmana.

Tanmateix, assenyalen que aquesta clàusula no es compleix ja que, tenint en compte que actualment hi ha 9 ambulàncies en total, tres d'elles haurien d'estar disponibles durant dissabte i diumenge i, al contrari, durant els mesos d'agost i setembre tan sols ha estat operatiu un vehicle de transport no urgent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris