algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Bauzá diu als discapacitats que seran els primers que cobraran

El president dialogà amb els manifestants a les portes del Parlament i recordà el deute heretat del Govern anterior

54250

El col·lectiu sol·licita poder mantenir l'atenció a les persones amb discapacitat.

Jaime Morey Rotger

Més d'un miler de persones de la Unac (Unió d'associacions, centres i federacions d'assistència a persones amb discapacitat física, psíquica i sensorial de les Balears) es manifestaren ahir dematí a les portes del Parlament balear per exigir que l'Executiu pagui el que els deu. El president, José Ramón Bauzá, els prometé que, quan hi hagi crèdit, ells seran els primer que cobraran.

Concretament, el Govern i el Consell de Mallorca tenen un deute total de 4.007.460 d'euros amb les 21 entitats de la Unac. Les associacions, centres i federacions, que ja han hagut de suprimir activitats d'oci o alguns serveis, des del mes de maig passat no han rebut cap transferència de les administracions en concepte dels concerts que tenen subscrits i del servei de transport.
Els convocants aprofitaren el dia de ple al Parlament per reclamar als polítics solucions immediates.

El president, José Ramón Bauzá, i la consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, s'aturaren abans d'entrar al Parlament per escoltar les reivindicacions dels manifestants, com també ho feren la diputada socialista Francina Armengol i els diputats del PSM-ExM-IV Fina Santiago i Biel Barceló. Bauzá es comprometé que a partir de gener del 2012 s'abonaran mensualment els concerts, si bé els pagaments d'octubre, novembre i desembre es faran quan hi hagi crèdit. Pel que fa al deute de més 4 milions d'euros, l'Executiu digué que farà un calendari de pagaments en què indicarà les quantitats que s'ingressaran.

Les entitats de la Unac es troben en una situació límit, perquè, com explicà el director, Juan Perera, "els proveïdors tampoc ja no ens fien i la situació és realment greu i insostenible, si no ens comencen a pagar aquest mateix mes d'octubre". La Unac entregà al Parlament un document, adreçat al seu president, Pere Rotger, en el qual recorden que l'impagament per part de l'Administració els impedeix, entre d'altres, fer fornt a les nòmines del personal des del mes de juny. En l'escrit exigeixen que "a partir del mes d'octubre es paguin amb normalitat les factures dels concerts amb el Govern i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials". Les entitats demanen a Rotger que "utilitzi tots els mitjans a l'abast per fer moure els representants polítics perquè reconeguin la justícia de les necessitats d'aquest primer sector socials ".

Els manifestants, que estigueren més d'una hora a les portes de la Cambra balear, cridaren i mostraren pancartes en les quals es podia llegir: "Primer els drets de les persones", "Tots som ciutadans de primera" i "Amb els doblers robats, el problema ja estaria solucionat". Unac ofereix diàriament servei a 2.432 usuaris i dóna feina a 561 professionals.

Barceló: "Acciona sí que ha cobrat"

L'impagament de les ajudes a les entitats del tercer sector per part del Govern autonòmic enfrontà ahir en un cara a cara el president, José Ramón Bauzá, amb el portaveu parlamentari del PSM-IV-ExM, Biel Barceló, durant el ple del Parlament. Mentre es produïa aquest duel, centenars de persones amb discapacitat i professionals directament afectats protestaven a la porta del Parlament per reivindicar el cobrament de les subvencions.

El diputat de la coalició econacionalista acusà l'Executiu actual d'atacar frontalment totes les associacions de discapacitats de les Illes per no haver abonat des del mes de juny el 100% de les ajudes i posar en perill la situació d'uns 4.300 discapacitats que depenen d'aquestes entitats, a més d'un miler de professionals que fan feina en aquest sector. Barceló exigí a Bauzá que fixi un calendari de pagaments i que faci les modificacions de crèdit possibles per fer front a aquestes subvencions. Barceló evidencià quines són les prioritats del Govern, que treu doblers per allò que li interessa, com els 10 milions d'Acciona per al palau de congressos i, en canvi, relega altres sectors més desfavorits.

"Acciona sí que ha cobrat... Cada any pagàvem puntualment. Fins i tot en temps de crisi incrementàrem 952 places, un 70% més respecte del 2007", remarcà Barceló. Sobre això, el president va retreure que l'Executiu anterior tenia un deute des del juny amb aquestes entitats de 5,7 milions sense que hi hagués cap calendari de pagaments. "No acceptaré ni hipocresies ni irresponsabilitats dels que saben com deixaren els comptes de la Comunitat", recriminà. Bauzá es va comprometre a negociant amb les entitats, però la situació és límit. Si a l'octubre no comencen a cobrar, l'atenció dirigida cap a aquestes persones penja d'un fil.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

Jo no me canso de dir-ho. Els mil.lions d´euros que hi ha en vermell (240.000.000,00) són la quantitat que es calcula vàren malversar els polítics de la lesgislatura de Matas. I si no és aixi, que ho demostrin.

Valoració:0menosmas
Per A.D.F., fa mes de 9 anys

Les entitats duen sense cobrar el concert des d Juny..... amb el pacte anaven enderrarits amb els pagaments, però pagaven en dos o tres mesos. Ahir el sr. BAUZA va dir que el sector discapacitats seria el primer en cobrar..... però es va oblidar de dir-nos que aniriem darrera Acciona. Ja veim com PRIORITZA el sr. Bauza.

Valoració:4menosmas
Per joanperemanel, fa mes de 9 anys

Els no capacitats del PP balear per superar la crisi segur ja han cobrat

Valoració:10menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

Està clar que hi ha crisi, però l'estraègia d'embullossos professionals dels 54 nous assessors de Bauzá està ben definida:
Primera fase, crear alarmisme i donar la culpa als anteriors, com sempre.
Segona fase, demostrar que tenen solucions a un problema magnificat, i presentar-se com a salvadors providencials.
Un poc antes de les eleccions aplicar les "solucions", mesclant amb paternalisme la seva bona gestió, "Bauzà el nou Messies", i així intentar guanyar novament les eleccions.
El problema economic de les administracions públiques hi és, un poc mes que abans, però no s'enten, si és tan greu, com és que el PP ha contractat mes de 54 assessors, amb sous no menors de 2600 x 14 pagues, i ha pagat , primer de tot a Acciona, 10 milions d'euros...

Valoració:6menosmas
Per joan de sa montanya, fa mes de 9 anys

No som del PP ni els he votat mai, però aquest "fregat" es herència rebuda del govern que deien "progresista"....UNS SE PASSEN ES BOLIC ALS ALTRES ; EL QUE FALLA ES TOT ES SISTEMA !!!!

Valoració:-10menosmas
Per Legolas, fa mes de 9 anys

Que no vagin de coverbos: HAN TROBAT 10.000.000 d'euros per pagar Acciona, deu ser que els comptes no estan tan buits, lo que passa es que el PP passa Acciona davant els discapacitats, qüestió de prioritats i la del PP son aquests peixos grosso no la gent normal i corrent.

Valoració:7menosmas
Per UN QUE TE MEMORIA, fa mes de 9 anys

i jo me deman, ara que veig les fotografies de la concentracio, qui eren els responsables de les areas de enestar social i economia del govern durant el periodo 2997/2011. Si no record malament fins a finals de juny que comendava eren na Fina Santiago del Bloc i en Manera del PSIB, encapçalats pesenyor Antich i la senyora Armengol. El deute que reclamen aquestes associacions que s'ha generat des de el mes de juliol?. O es deu desde bastant abans?
Per atnt entenc que l'actual govern hi ha de donar sol·lucions, emperò qui va crear el problema varen esser els altres.
Tenen tota sa rao per reclamr el que es seu, per la gran tasca que fan, ara be les recors a la Sra. Armengol i Santiago que "alguna" responsabilitat tene en el tema.

Valoració:-12menosmas
Per jbm, fa mes de 9 anys

de 5,7 a 13 n'hi van 7,3. Si uns en 4 anys aplaçaren 5,7 milions, aquests d'ra en 4 mesos n'han aplaçat 7,3.

Valoració:7menosmas
Per verderol, fa mes de 9 anys

Gràcies verderol però jo, només vaig fer un comentari.
Nito

Valoració:0menosmas
Per lady gaga, fa mes de 9 anys

Algú li hauria de dir a aquest capdefa(xx) que no és sa ciutadania que ha de pensar en si es deute és gros o és petit. Qui havia de pensar en ses condicions que se trobaria era ell i es seu "equipo", i no és ara que hi han de pensar.. sinó a s'hora de presentar-se a ses eleccions!!!

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris