muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El gas natural guanya terreny

El vicepresident Aguiló anuncia que Endesa Gas instal·larà 4 gasoductes a Mallorca abans del 2014

30980

Operaris treballant en l'establiment de la canalització entre Eivissa i Mallorca.

R.L.

El vicepresident econòmic del Govern balear, Josep Ignasi Aguiló, anuncià ahir, acompanyat per la plana major d'Endesa Gas i el conseller Gabriel Company, que la companyia privada invertirà 80 milions d'euros en els propers 3 anys, per tal que el gas natural arribi finalment al nord, l'est i l'oest de Mallorca (Andratx, Manacor, Inca, Alcúdia, Felanitx i Llucmajor). I en aquest sentit, féu especial menció al sector hoteler. També afegí que aquest projecte té potencial per crear uns 500 llocs de treball. 70,3 milions d'euros es destinaran a la xarxa de transport i la resta, a la xarxa de distribució.

Aguiló afirmà que l'arribada del gas farà possible "reduir la despesa d'energia en un 30%" i permetrà "que la planta turística pugui allargar l'oferta i desestacionalitzar-la, fet que suposaria un impuls a l'aparell productiu de les Illes".

I una aposta clara pel Medi Ambient, "de manera intel·ligent". També afegí que en una segona fase es pretén que el gas natural arribi a Menorca i a Formentera i es pugui desplegar a la zona d'Eivissa. Aquesta segona fase encara no té data d'execució. Tot i això, Aguiló explicà que suposaria una nova injecció de capital privat de 70 milions més.

4 gasoductes

Aguiló i el conseller delegat d'Endesa Gas, Fernando Bergasa, mostraren diapositives als mitjans per explicar-ne el projecte. Es construiran 4 gasoductes que, en total, tindran 150 km de longitud. El primer calculen que estarà llest l'any vinent. Abastarà des de la central de Son Reus fins a Andratx, uns 43 quilòmetres. La inversió prevista és de 21 milions d'euros. El segon gasoducte anirà des de Son Reus fins a Inca i tindrà continuïtat cap a Alcúdia. Tindrà una longitud de 47 km i costarà uns 16 milions d'€. Es preveu que estigui finalitzat entre 2012 i 2013. El tercer projecte, en canvi, unirà la central de Cas Tresores amb Manacor i Felanitx, i està previst que s'acabi entre 2013 i 2014.

Serà el de recorregut més llarg, amb 57 km i una inversió de 27 milions d'€. Per últim, la companyia Endesa Gas vol acabar el 2013 el gasoducte que durà el gas natural des de Sant Jordi fins a Llucmajor, de 19 km i amb una inversió de 6 milions d'euros. Actualment, el gas natural arriba a Palma i a les rodalies. La companyia també té plantes de gas aïllades a Inca, Manacor i Cala Millor, que duen el gas amb camions. Amb els gasoductes, aquestes plantes desapareixeran.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No us deixeu enganar, fa mes de 9 anys

I per què, en lloc d'apostar per energies renovables i poc contaminants, seguim apostant per energies que provenen del petroli, que tenen els dies comptats i que segueixen contaminant el nostre pobre planeta?

Valoració:0menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Ès millor fer petites plantes productores de gas a través de la destil·lació seca del carbó, se pot produir electricitat i carburants.
Consultar un manual de química.
Cada nucli de població té les seves plantes de gas, que poden produir
electricitat.
Se veu que aquest conseller ès un servidor de la centralització i el oligopoli de la energia.

Valoració:7menosmas
Per Llorencet, fa mes de 9 anys

Per cert, que els espanyols no mos estimen tal com són està més que comprovat però sí que estimen els doblers que els enviam perquè mantenguin les seves comunitats improductives i gandules.

Un dia despertarem, votarem que NO volem enviar-los doblers i se'ls haurà acabat el negoci que tenen amb les Illes Balears, tant quan governen els del psoE i associats com quan governen els del pp.

Valoració:6menosmas
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

Estam ben arreglats si Endesa controla el gasoducte: ja té el monopoli de l'electricitat, i ara el del gas. Això vol dir, que faran el que els surti dels coons, perquè ningú me farà creure que a Mallorca el mercat de l'energia és lliure (si ho voleu provar: intentau contractar corrent a Iberdrola, i procurau esperar de seguts, perquè vos cansareu d'esperar)

@Pepe. Fa uns anys hi va haver un pla que va omplir la península de gasoductes per tal de fer arribar el gas de dalt a baix, però, ves per on, els espanyols que tant mos estimen mos deixaren fora del pla. Ja fa estona que sabem que, com a colònia, només ens volen per xuclar els doblers, i també per donar residència a forasters inadaptats.

Valoració:8menosmas
Per pepe, fa mes de 9 anys

De donde viene el oleoducto, de Valencia. Los catalanes, estos a los que apoyais se negaron en rotundo a que el oleoducto saliera de tierras catalanas.
Eso es lo que aprecian a Baleares, solo quieren mangonear.

Valoració:-11menosmas
Per pere, fa mes de 9 anys

Mahó no existeix. És Maó.

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris