muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Cabrer ataca el fracàs del Pacte en transport aeri

La portaveu del PP vol que Rajoy assumeixi el compromís electoral que els vols interinsulars siguin un servei públic

31038

Mabel Cabrer ha defensat també la cogestió dels aeroports.

F. Cavada.

La portaveu del grup parlamentari popular, Mabel Cabrer, acusà ahir d'"oportunisme polític" el fet que el grup del PSM-IV-ExM hagi presentat una moció al Parlament en la qual es detalla "el fracàs" de la política dels governs central i autonòmic en matèria de transport aeri.

Aquesta iniciativa posa en evidència el "fracàs" de l'Executiu anterior en aquesta matèria. Davant això, els conservadors han registrat una esmena a la totalitat per modificar la moció i en la qual es constatarà "que el gabinet presidit per Francesc Antich va ser altament perjudicial per als ciutadans i les empreses" de les Illes, "per la seva deixadesa i nul interès" en la resolució d'un dels principals problemes de la Comunitat: el transport aeri.

De la mateixa manera, l'esmena del PP subratlla que el Govern central "ha estat molt poc sensible sobre aquesta qüestió", a més d'instar-lo a consensuar el camí tècnic legal capaç de posar fi definitivament a "la precarietat" del transport aeri, que "discrimina de manera injusta els ciutadans de les Balears".

La portaveu remarcà que l'Arxipèlag necessita que el programa electoral del PP en l'àmbit estatal reculli "un compromís clar" respecte d'un canvi de política en aquesta matèria per aconseguir que els vols interinsulars siguin un servei públic. Cabrer va recordar que avui compareixerà a la Comissió d'Hisenda i Pressupost un representant de la Sindicatura de Comptes.

En el seu informe, aquest organisme afirma que "el Govern ha incomplert l'obligació legal de trametre al Parlament abans del 30 d'octubre de 2010 el projecte de llei de pressupostos generals de la Comunitat". Així mateix, l'estudi de la Sindicatura de Comptes assegura que l'Executiu autonòmic "en continua tenint l'obligació legal" en el cas d'aprovar les partides per a enguany.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balear, fa mes de 9 anys

El mateix fracàs que hi hagué amb Aznar, i el que hi haurà amb en Rajoy si governa, que esperem que no.

Valoració:1menosmas
Per Pitiüsa, fa mes de 9 anys

D'acord amb en Tanmateix: deixau-ho com està, per favor!!!! Anar a Eivissa en un vol normal (gràcies a sa declaració de servei públic) per poder-hi fer canvis sense que et robin, costa 111 euros!!!!!!!!! I de vegades ja no hi ha plaça perquè són avions petits... a preu d'avió gros, bastant més còmodo. Abans encara es podien trobar vols barats, però ara és més car que anar a Berlín. Com es nota que es polítics no paguen es viatges que fan entre illes!!!!!
Com deia en Sampol: a quant surt es metro de distància entre ciutats amb s'AVE? Idò volem pagar lo mateix.

Valoració:4menosmas
Per Toni T, fa mes de 9 anys

Encara record el primer Metro aquàtic. Allò sí que fou una ruïna.

Valoració:12menosmas
Per Un de tants, fa mes de 9 anys

Jo del PP ja no em crec res.

La cogestió dels aeroports seria interessant però sempre i quan no fos un pas per a privatitzar-los. Hauria d'explicar què significa per al PP la cogestió: estat-govern autònom? estat-govern autònom-empresaris? quin tant per cent cada un?

El que cal és revisar els preus de les tarifes aèries i marítimes entre les Illes Balears i la península ja que la majoria dels desplaçaments no són per "turisme" sino per qüestió de feina, transport de mercaderies i de salut.

Valoració:3menosmas
Per Remei, fa mes de 9 anys

@Nofret, i també podríem anar amb carro... posats a ser sostenibles.

Aquí feim feina i molta. Aquí pagam imposts. Tenim dret a triar vaixell o avió i que això no estigui condicionat per un cost fora de mida de l'avió.

Concert econòmic és el que necessitam. I aturar la sortida de doblers que s'enduen per mantenir altres comunitats.

Valoració:13menosmas
Per joanperemanel, fa mes de 9 anys

Quina por fa aquesta Cabrer. La darrera vegada que els del PP els declararen d'interès públic vàren doblar el seu preu. Se pensen que no tenim memòria?

Valoració:7menosmas
Per Menorquì, fa mes de 9 anys

El PP és un partit extremademant cínic. El problema del transport aeri no és actual. Ja existia quan governaren ells, fos quin fos el signe del partit de Madrid, i mai no varen voler solucionar res. Segurament si fan alguna cosa serà empitjorar la situació del transport entre illes o entre les illes i la península. Segurament això implicarà establir un preu fix i després hi haurà acord entre les companyies per fixar un preu més alt que el que es pot trobar ara.

Valoració:11menosmas
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

És millor que no toqui res! El transport entre qualsevol illa i la península té ara un preu raonable, però el transport entre illes (que va ser declarat servei públic) és mes car; com s'entén això?

Valoració:2menosmas
Per mariner, fa mes de 9 anys

en Nofret ens aconsella anar en vaixell. Que hi vagi ell, i que no trobi mala mar...

Valoració:14menosmas
Per Nofret, fa mes de 9 anys

l'abusiu cost econòmic i medi ambiental que assumim entre tots per a mantenir el massiu transport aèri de persones es del tot insostenible. abans de continuar potenciant el transport massiu de persones amb avió, l'administració hauria de assumir la mateixa despesa econòmica per a cada passatge de vaixell. Així les persones sensibles amb el Medi Ambient que no volen contaminar tant, podrien viatjar entre Illes per molts pocs doblers i sense l'abusiu cost per a les arques públiques que suposen els aeroports i totes les instal·lacions auxiliars que son imprescindibles per a la seguretat aerea.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris