muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern incomplí l'obligació de presentar els pressuposts del 2011

Així ho argumentarà dimarts vinent la Sindicatura de Comptes a través d'un dels síndics a la Comissió d'Hisenda i Pressupost del Parlament, que també informarà dels comptes de 2009

30970

La seu del Síndic de Comptes que es troba al carrer Sant Feliu de Palma.

S. AMENGUAL

La Sindicatura de Comptes, a través d'un dels síndics, explicarà dimarts que ve a la Comissió d'Hisenda i Pressuposts del Parlament que el Govern va incomplir "l'obligació legal" de traslladar al Parlament el projecte de la llei de pressupostos generals de la Comunitat Autònoma de 2011 abans del 30 d'octubre de 2010 "per ser examinat, fer-hi esmenes i, si escau, aprovar-lo".
El Partit Popular va assenyalar ahir en un comunicat que l'Executiu presidit per Francesc Antich va incomplir la normativa legal en privar el Parlament de debatre la llei "més important que es duu cada any a aquesta institució". Els populars ho qualificaren "d'actitud especialment irresponsable", si es té en compte la situació de crisi, fet que l'informe de la Sindicatura també ve a corroborar, indicaren.

Els conservadors subratllaren que era la primera vegada que es produïa aquesta situació de crisi "tan greu a Balears", per la qual cosa consideren que els ciutadans "no es mereixien uns pressuposts que ja no van funcionar el 2010", si bé el nou Govern del PP no ha redactat una llei de pressuposts per a enguany i manté els prorrogats de l'exercici passat. El Síndic que compareixerà aquest dimarts en la Comissió d'Hisenda i Pressuposts contestarà i aclarirà tot allò que els diputats considerin, de manera que en poden sortir algunes propostes de resolució, puntualitzaren .

Així mateix, la Sindicatura de Comptes informarà en la mateixa comissió sobre l'informe que ha elaborat del compte general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponent a l'exercici 2009. Aquest informe recull, entre d'altres, un total de 61 recomanacions per a la millora de la gestió economicofinancera de la CAIB, 16 recomanacions per millorar la tramitació de les subvencions i 13 per a la contractació.

Acusacions de mals gestors
El secretari general del PP, Miquel Ramis, qualificà ahir de "dolentíssims gestors" els membres de l'anterior Govern, presidit per Francesc Antich, de qui assegurà que haurien d'estar "calladets", després que el seu executiu triplicàs el deute de la Comunitat en quatre anys.

Ramis va retreure a l'anterior gabinet l'augment de la despesa i del deute amb 4.500 milions d'euros reconeguts pel Banc d'Espanya, que triplica l'existent al començament de la legislatura passada, a més dels 1.100 milions de deute a proveïdors i més 247 milions d'empreses públiques.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guapos, fa mes de 9 anys

Les coses ben fetes sempre estan ben fetes. Les mal fetes, mai.

Valoració:0menosmas
Per Prim, fa mes de 9 anys

I el Partit Popular fa més de cent dies que és al Govern i tampoc els ha presentat.

Valoració:1menosmas
Per INQUERO FART, fa mes de 9 anys

Y QUE????
NO EXISTE REGIMEN SANCIONADOR, SI FALTAN A SUS OBLIGACIONES NO PASA NADA. ESTE PAIS ES UNA ASCO. NADIE ES RESPONSABLE DE NADA ¡¡¡¡¡

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris