muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Entitats de discapacitats protestaran per la retallada

UNAC es veu obligada a sortir dimarts al carrer per reclamar al Govern i al Consell un deute de més de 4 milions d'euros

Feia més de vint anys que no s'havien manifestat, i dimarts vinent tornaran a fer-ho. La Unac (Unió d'associacions, centres i federacions d'assistència a persones amb discapacitat física, psíquica i sensorial de les Balears) es concentrarà a partir de les 10.30 hores, el dia de ple, davant el Parlament balear.

El Govern i el Consell de Mallorca tenen un deute total de 4.007.460 milions d'euros amb les 21 entitats de la Unac. Des del passat mes de maig no han cobrat res. Segons el seu director, Joan Perera, "si no ens paguen, haurem de tancar". Perera estima que si l'Administració "no abona en 10 dies allò que deu, la situació encara podria ser més dramàtica".

Calculen mobilitzar unes 600 persones en una manifestació que volen que sigui "legal, pacífica i en la qual els protagonistes seran les famílies i les persones amb discapacitat, ja que està en joc la suspensió dels serveis que reben els centres". "Ja hem hagut de retirar serveis, com ara activitats d'oci i transport, i és que els nostres proveïdors ja no ens volen oferir serveis ni materials, si no cobren", detallà Perera.

El director recordà ahir que ja es reuniren amb el president José Ramón Bauzá i "ens demanà "paciència". Però, d'això, nosaltres no en podem viure". Perera també va voler recordar al Govern que "som col·laboradors en la prestació de serveis públics. Nosaltres disposam dels centres i també del personal". UNAC ofereix diàriament servei a 2.432 usuaris i dóna feina a 561 professionals.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per toni, fa mes de 9 anys

Curiosament, si van trobar doblers per seguir amb el projecte del palau de congresos....

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris