nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El TSJIB dóna als col·legis de l'Opus el concert que el Pacte els denegà

La Sala declara el dret dels centres Aladern i Tamarell (Llaüt) al concert per al curs 2007-2008 i anul·la l'ordre de la Conselleria d'Educació, que els denegà l'accés

31024

Façana dels centres escolars de l'Opus Dei Aladern, Llaüt i Aixa, ubicats al Parc Bit, als afores de Palma.

ULTIMA HORA

La Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB decreta que els centres escolars de l'Opus Aladern i Tamarell, ubicats al Parc Bit de Palma, tenen dret al concert del curs acadèmic 2007-2008, en relació amb unes aules concretes. L'escrit especifica que el centre Aladern (infantil i mixt) té dret al concert en dues unitats de P-3 i P-4, i una unitat de P-5 d'Educació Infantil; i que el centre Tamarell (que ara rep el nom de Llaüt i que només és per a nins) té dret al concert en una unitat de primer i segon d'Educació Primària.

L'escrit judicial considera inadequada a l'ordenament jurídic l'ordre de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern Balear que s'aprovà el setembre de 2007 (quan governava l'expresident socialista FrancescAntich) i que denegava l'accés al concert educatiu a aquests centres.

Els magistrats en la sentència anul·len l'ordre, després d'entendre que "els entrebancs col·locats" per l'administració educativa no tenen "prou rellevància" per entendre que no s'havia complert la condició temporal imposada en una resolució d'abril de 2007, que autoritzava, amb caràcter provisional, l'obertura i funcionalment d'aquests centres escolars i els concedia, a més, el concert educatiu a diverses unitats.

Els motius que arguïa l'Administració per denegar el concert era que, en data d'11 de setembre de 2007, no disposaven encara de la preceptiva autorització d'obertura i funcionament, per motius aliens a l'administració educativa, i que no complien els terminis d'acabament de les obres d'instal·lacions, entre altres raons.

La sentència només concedeix el dret a concert a dos dels tres centres escolars del Parc Bit: Aladern i Tamarell (ara Llaüt). El col·legi Àncora, que ara es diu Aixa i només és per a nines, no rep concert. Aquests col·legis privats són coneguts a Palma pel fet de ser religiosos (de l'Opus) i per separar els alumnes pel sexe.

Quantia indeterminada

El gerent dels col·legis Juan José Ferrando, en declaracions a dB, expressà ahir l'alegria davant la sentència i afirmà que "era el màxim que en podiem esperar". No volgué pronunciar-se, però, amb relació a la quantitat econòmica que suposaria aquest concert per a les dues escoles. "No goso quantificar-ho", afirmà. "Millor que ho digui la Conselleria d'Educació. Hem d'asseure'ns amb l'Administració per veure com executam la sentència".

Ferrando assenyalà, amb to conciliador, que són conscients de la situació econòmica que travessa l'actual Govern. Assenyalà, però, que, segons el seu criteri, "el concert ha de ser progressiu" i, per tant, ha d'anar des de l'any acadèmic 2007-2008 i aplicar-se als alumnes que llavors feren primer i segon de Secundària a Tamarell, fet que duria el concert des de primer fins a sisè. Respecte d'Aladern, diu que el concert també hauria d'afectar actualment "tota l'Educació Infantil i dos cursos per any". Explicà que aquest és el punt de vista dels centres, però que encara han de consultar la viabilitat amb el misser. I afegí que probablement l'Administració hi manifesti una posició diferent. Els magistrats recordaren que l'objecte dels concerts "és garantir la impartició de l'educació bàsica obligatòria i gratuïta en centres privats, amb l'assignació de fons públics destinats a aquesta finalitat per l'adminstració.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per catalana insular, fa mes de 9 anys

Quan deia centres privats amb un model educatiu dubtós em treferia als centres de l'opus!

Valoració:9menosmas
Per catalana insular!, fa mes de 9 anys

Vergonya, cavallers, vergonya! Sempre hi ha doblers pel que interessa... Els centres públics, sense possibilitat de substituir els professors que es donin de baixa, de cada vegada aniran a pitjor; els centres privats, amb un model educatiu dubtós, amb els diners que llevaran de l'escola pública, de cada vegada aniran a millor. Conclusió: els rics sempre guanyen... Que no provi de queixar-se cap persona que votà el PP...

Valoració:12menosmas
Per Remei, fa mes de 9 anys

El poder judicial no ha de ballar al so de qui governa.

Valoració:14menosmas
Per Un de tants, fa mes de 9 anys

En un estat laic com el nostre, no s'haurien de concertar col·legis de cap confessió religiosa. En el cas que ens ocupa, pagar en doblers públics col·legits regentats per l'Opus Dei posa en perill la nostra societat en diversos sentits: es subvenciona els col·legis del catolicisme radical, se li dóna més poder a l'església catòlica, els homes i dones del futur seran d'un conservadurisme que donarà por, es dóna llibertat pel tal que es destrueixi la nostra lléngua... En definitiva. El TSJIB no actua amb independència ni mirant cap un futur de la mateixa manera que no ho fan els seus col·legues de la resta d'Espanya ja que només pensen en un present que els hi vagi bé a ells i no tenen en compte les conseqüències que les seves sentències poden provocar a la societat.

Valoració:8menosmas
Per Apotecari, fa mes de 9 anys

El problema el tenen els concertats de l'Església que no són de l'Opus: perdran alumnat! Si la legislació permet concertar amb doblers públics centres educatius per a famílies amb recursos, alguna cosa no funciona. Pensem que un cambrer d'hotel que duu els seus dos fills a l'escola pública estarà pagant, amb els seus imposts, les escoles dels fills del seu empresari ric.

Valoració:10menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

I jo demano ingènuament: Si són tan creients, per què són tan dolents?. Els que roben, malgrat es confessin, no se´ls perdona el pecat si no tornen els doblers, i els que caluminien fíns que no es desdiguin de les seves mentidesx. Això és almenys el que ens dèien a classe de Religió.

Valoració:7menosmas
Per Escaramouche, fa mes de 9 anys

Són conscients que estan fracturant la societat? S'adonen que entre una crisi econòmica que fa els rics més rics i les classes mitjanes pobres, i una educació elitista estan ajudant a fer més grans les diferències socials? Després que no es queixin quan el comunisme torni.

Valoració:12menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

Perfecte. Ara només cal que aquests collegis s´omplin d´alumnes musulmáns, i almanco riurem un poquet.

Valoració:12menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

Seran les classes dirigents del futur... o no.

Valoració:9menosmas
Per allau_jb, fa mes de 9 anys

San José Ra. Ruega por nosotros.
San Delgado. Ruega por nosotros.
San Bosch. Ruega por nosotros.

Si hi ha concert, la penya s'hi matricularà en massa. D'aquí a uns anys rebrem una host de joves "háblame en español", que faran empalmada la nit del dissabte al Passeig Marítim amb la missa a primera hora del diumenge. Això sí, per a l'escola en català no hi ha duros.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris