nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Educació garanteix ara els cursos de català del Cofuc

Corregeix el cap de l'Oficina de Control Pressupostari, qui anuncià dimecres que el Cofuc “desapareixia”

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats va assegurar ahir públicament que els cursos de català que el Cofuc impartia fins ara "no estan enlaire". Des de l'àrea dirigida pel conseller Rafel Bosch, de fet, afirmaren que "l'oferta de cursos d'enguany és exactament la mateixa que hi havia programada".

Educació realitzà aquest aclariment després que el Govern balear anunciàs dimecres l'eliminació del Cofuc. De fet, el cap de l'Oficina de Control Pressupostari, Joaquín García, digué textualment: "El Cofuc també desapareix i les seves competències seran assumides per l'Institut d'Estudis Baleàrics". García realitzà aquest anunci en el marc de l'eliminació de 92 empreses públiques, consorcis i fundacions de l'Administració Pública. El Govern calcula que aquest pla reportarà un estalvi públic de 115 milions d'euros anuals.

Però la Conselleria d'Educació va desmentir ahir la notícia oferida per Joaquín García, tot indicant que el Cofuc "no s'elimina, sinó que es fusiona amb l'Institut d'Estudis Baleàrics i les seves competències es transferiran a aquest organisme".

La desaparició del Cofuc, de fet, ja ha estat rebutjada per l'Obra Cultural Balear. L'entitat va lamentar que l'anunci es produeixi "en un moment inoportú, ja que és en plena matrícula i pot afectar els qui s'acaben d'inscriure en els seus cursos".
Per l'Obra Cultural, la tasca de formació del Cofuc és "necessària en uns moments de crisi econòmica com els actuals" i important per afavorir la cohesió social que promou el coneixement del català.

Institut Ramon Llull

Per una altra banda, el Consell de Govern va aprovar ahir els representants balears que hi haurà dins la junta rectora de l'Institut Ramon Llull. Precisament l'actual director general del Cofuc, Antoni Vera (PP), hi serà present.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per llengua pròpia, fa mes de 9 anys

I és que s'ha d'anar molt alerta així com s'anuncien les notícies!

Valoració:0menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

Si se suprimís el COFUC també s'hauria de suprimir el càrrec de director general.

Valoració:18menosmas
Per Estudiant, fa mes de 9 anys

el què? baléà? que és això? ajajajajajajaja venga estudia un poc de sociolingüística de 2 de batxillerat siusplau xD

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris