nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern també retallarà en xofers, paper i electricitat

Bosch no assegura en quina mesura s'aplicarà la reducció de sous per evitar els 800 acomiadaments per la fusió d'empreses públiques, ni tampoc si es podran salvar aquests llocs de feina

30984

Bosch no assegurà ahir que es puguin mantenir tots els 800 llocs de feina que perillen.

JOAN TORRES

El Govern no només té pensat fusionar empreses públiques i deixar en suspens l'estabilitat laboral d'uns 800 llocs de feina com a mesura d'estalvi econòmic, sinó que també farà altres retallades i "de tot tipus". Aquestes consistiran a reduir despeses de funcionament, xofers, paper i fins i tot estalvi energètic, com el que planteja a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, a través del projecte per a la renovació del sistema de plaques solars dels col·legis amb finançament europeu. "Això pot estalviar centenars de milers d'euros", remarcà ahir davant els mitjans el portaveu del Govern, Rafel Bosch, després de la reunió del Consell de Govern.

Bosch confirmà la informació avançada ahir per aquest diari i apuntà que, per no haver d'acomiadar els 800 empleats públics prevists amb la reestructuració anunciada dimecres, el Govern s'ha plantejat oferir-los rebaixes del sou, encara que no definí en quina proporció ni fins a quin punt permetria salvar ocupacions. "Es faran totes les negociacions necessàries", s'hi comprometé el portaveu, qui afegí que la casuística d'aquests 800 empleats és molt variada, amb molts tipus de contractes.
"El Govern pren les decisions que creu que ha de prendre per garantir l'estat del benestar especialment en sanitat, educació i serveis socials, encara que això comporti haver de prendre decisions dràstiques com la pèrdua de llocs de feina", admeté Bosch.

El portaveu detallà que s'han constituït comissions a cada Conselleria en les quals es plantejaran "les mesures, fins on s'arriba i quines possibilitats de negociació hi ha" en funció dels diferents casos. Tal com ja es va anunciar, la reestructuració suposarà fusionar els organismes del sector públic de manera que passin de 168 a 76 amb la idea d'estalviar 115 milions.

Segons Bosch, el Govern aplicarà únicament criteris de racionalització de la despesa i no utilitzarà estudis fets en la legislatura passada. Com a exemple cità que no es farà servir com a model un estudi del setembre de 2010 per 106.200 euros que plantejava la integració d'Ibavi i Ibisec, que "no ens ha aportat res", precisà.

El portaveu reconegué que l'Executiu continua sense tancar l'operació de crèdit per obtenir finançament i apuntà que està negociant la concessió de crèdits "per fases", per part de diverses entitats, i que està a punt de tancar-la. "S'està negociant tancar partides per fases, no es tancarà tot sinó que , amb criteris de prudència, es farà un primer tram i un segon", digué.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Ll. Mssanet, fa mes de 9 anys

Sí, si i mentrestant reestrcturen llocs de feina i se n'inventen de nous per col·locar millor es seus amics i que cobrin un poquet més que es sou que tenen no els basta.
I es assessors que hi ha sempre a Cultura solen ser enxufats d'uns i des altres que pretenen fer es mateix horari que quan van an es seus centres i no és lo mateix una adminsitració que s'altra. En fi, no n'hi ha cap que no miri de fer favors an es seus, i ara mos haurem d'apuntar an es PP si volem que no mos retallin més!

Valoració:0menosmas
Per Ferran, fa mes de 9 anys

En Bosch només parla d'un estudi de l'anterior Govern... Jo me'n sé d'un del seu partit que gastà 1 milió d'euros en una maqueta còpia d'un projecte anterior que tampoc no ha servit de res.... I devora d'aquest milió hi pot posar els milers de milions del Palma Arena, el doblers del pot del Cola-cao, els milions en contractes a amics i els doblers per mantenir el seu nivell de vida.... Tot això és clar, pressumptament....

Un cop dit això. És necessari desmontar gran part de l'entramat d'empreses, consorcis i altres figures, creades per col·locar amics i cobrar dietes per reunir-se. És evident que hi havia molta gent que no tenia feina i grups professionals que han de ser reestructurats., però no només perquè hi hagi crisi, sinó pel fet que no acomplien amb cap funció necessària. De tota manera, estic ben segur que molts dels qui no tenen feina quedaran.... si no ja ho veurem!.

Valoració:2menosmas
Per Urgent, fa mes de 9 anys

El que hauria de retallar-se és la gran ignorància que té el Govern de tot el que passa a les Illes. Això sí que és greu i urgent!

Valoració:0menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 9 anys

Tendrem PP per estona si no aconseguim el buit deixat per UM i si aconseguim que els Oncle Tom del PSM deixin d'anar de sectaris i cerquin fer una gran coalició nacionalista.

Valoració:10menosmas
Per Un de tants, fa mes de 9 anys

Després d'una majoria absoluta aplastant ens toca aguantar quatre anys. Això és el que la majoria dels mallorquins i mallorquines han volgut i gràcies a aquesta majoria faran i desfaran tot allò que se'ls hi passi pel cap. Cada dia tenim una sorpresa.

Valoració:0menosmas
Per Escaramouche, fa mes de 9 anys

Com més greuges, frustracions i crispació generin... molt millor. Volen canviar l'estat i saben que si no aprofiten aquesta oportunitat és possible que no en tenguin cap altra. Tornam a l'estat unitari i centralista que sempre han enyorat.

Valoració:1menosmas
Per Xim, fa mes de 9 anys

Ara m'he escarrufat tot. Estic d'acord amb en miquel rosselló!

Estan fent el que varen dir:
- desmuntar tot el que vàren fer els altres (estigui bé o no)
- crear llocs de feina (pels seus, o es que no vàreu llegir la lletra petita de les paperetes)
- afusellar tot allò que és la cosa pública.
- I el que veurem...

I tot això perque els hi hem deixat.
Perquè ens queixam doncs? Tens raó miquel, ens queixam per tot.

Només voldria que les consciències de molts pepistes de diumenge de papereta s'engronsassin uns mil·límetres. Si en tenen.

Mentre tant, com deia La Trinca, podem anar preparant l'ABC per anar a l'escusat.

Valoració:6menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

Els assessors, malgrat per llei es diu que han de cessar quan ho fassi el càrrec que els va anomenar, jo sé que en hi ha que s´ ho han fet per deixar el seu cúl aferrat a una .cadira bona i còmoda, i passat a esser de la plantilla. Sa caradura dels politics és infinita i

Valoració:4menosmas
Per Toni Jaume, fa mes de 9 anys

En Rotger, president del Parlament pot començar per acomiadar el seu xofer de confiança, un càrrec de confiança, cunyat del batlle d'Inca Rafel Torres, amb qui treballa mentre te els xofers que han guanyat unes oposcions aturats mirant la televisió o jugant a les maquinetes dins un despatx a l'espera que els hi manin feines.

Valoració:21menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 9 anys

Tot, tot, tot.... tot retallat... tot menys els seus sous!!!! Cal recordar-ho i gritar-ho: S'HAN PUJAT ELS SEUS SOUS!!!!!

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris