nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

El PP comença tirant pel dret i imposant decrets

Les primeres iniciatives legals que presenten els populars al Parlament són quatre decrets llei que s'aproven malgrat que tota l'oposició hi vota en contra

32522

La portaveu del grup popular, Mabel Cabrer, amb la portaveu adjunta, Marga Prohens.

T.Ayuga

Al primer ple de l'actual legislatura el PP ja va marcar línia. Ahir va fer servir la seva aclaparadora majoria absoluta -té 35 dels dels 59 diputats- per imposar quatre decrets llei malgrat l'oposició unànime del PSIB i la coalició PSM-IV-ExM. Els econacionalistes van demanar, en tots els casos, que es retiràs el decret llei i es tramitassin com un projecte de llei, però no va servir de res. El decret llei és una figura legal que pot fer servir el Govern en casos d'urgència extraordinària per canviar lleis, però s'han de ratificar al Parlament. És molt més ràpid que no allò de tramitar un projecte de llei, però no permet un procés de negociació ni fer-hi esmenes.

A banda de la votació del director general d'IB3 i el jurament de set diputats nous del PP al Parlament, ahir, tan sols es van debatre decrets llei. Malgrat això, la portaveu del PP, Mabel Cabrer, va negar que les úniques iniciatives dels populars siguin decrets llei, tot i que sí que han estat les primeres. "Hi ha projectes de llei en marxa", va dir, i tot seguit va atacar dient que l'oposició no els podia donar "lliçons de com governar a cop de decret llei" perquè va abusar d'aquesta mesura durant la legislatura passada.

Els decrets

A part del decret llei que dóna al conseller Gómez les competències del director general d'IB3, també se'n va aprovar un per passar el Servei d'Ocupació de les Illes Balears de Treball a Educació, un altre per donar més temps per demanar llicències d'obres a les urbanitzacions sense clavegueram, i un altre que elimina el dret de vot dels membres de l'advocacia de la comunitat dels consells d'administració dels ens públics del Govern.

Els dos grups de l'oposició van criticar que no s'haguessin intentat consensuar cap d'aquests canvis, alguns dels quals afecten lleis que, en el seu moment, es van aprovar per unanimitat. CCOO, precisament, va criticar ahir l'adscripció del SOIB a Educació i reclamà que se cercàs el consens per decisions així. Ahir, també van prometre el càrrec set diputats del PP. Cobreixen les dimissions de representants que ho han hagut de deixar perquè han assumit càrrecs a l'Executiu. Els nous diputats són Aina Maria Aguiló, Francisco Mercadal, Llorenç Galmés, Antònia Vallés, Gabriel Martí, Rosa Maria Bauzá i Manuel Monerris.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Scaramouche, fa mes de 9 anys

Què fa tanta gràcia a les portaveus? Tenen consignes de riure sempre?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris