algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El consens per elegir Palazón a IB3 s'allunya

El PSIB no hi veu garantida la independència de l'equip directiu. El PSM tampoc, però no es descarta un acord al marge dels socialistes

32634

La coalició nacionalista vol per a la direcció d'IB3 'un perfil no vinculat a la política'.

Ferran Aguiló(J.T.)

El consens per elegir Jacobo Palazón com a nou director general d'IB3 s'allunyava ahir de les negociacions. La incògnita no es resoldrà fins avui, abans del ple del Parlament que s'ha de fer per triar-lo. El PSIB posava emperons a l'acord, després que Palazón no els donàs prou garanties que no hi haurà injerències del PP a l'hora de triar-ne l'equip directiu. El PSM-IV-E també al·legava el mateix, però no descartava l'acord ni l'opció de votar amb el PP per assolir els dos terços de la cambra necessaris per triar-lo.

Els socialistes, a darrera hora d'ahir, veien complicat donar el vot favorable al fins ara director tècnic de la cadena, Jacobo Palazón -i al nou consell de direcció-, sobretot perquè ningú els descartà que l'excap de campanya del PP al Consell i expresentador de la cadena Carlos Hernández acabi formant part de la direcció d'IB3.
El PSM-IV-E també al·legava que no havien obtingut prou garanties d'independència del nou equip directiu.

En cas d'obtenir-les, però, podria votar a favor, encara que fos al marge del PSOE. De fet, el PP ja va fer una oferta els darrers dies al PSM en aquest sentit. Si no hi hagués acord, el PSM demanaria al PP que ajornàs l'elecció per intentar assolir el consens.
Precisament ahir, el portaveu del Govern, Francesc Bosch, avançà que la "intenció" i el "desig" de l'Executiu és que "s'arribi a una decisió consensuada" en el plenari d'avui perquè Palazón sigui director general.

Però, a banda d'aquest punt, en el ple d'avui també s'han de ratificar els quatre decrets llei aprovats fins ara pel Govern. Un d'ells és el que modifica la llei d'IB3 per fer que, transitòriament, el conseller de Presidència, Toni Gómez, sigui el director general de l'ens. Una altra norma assigna el Servei d'Ocupació (SOIB), que fins ara pertanyia a Treball, a la Conselleria d'Educació. Un tercer modifica l'organigrama del sector públic per canviar la composició dels consells d'administració. I un quart decret llei allarga tres anys més el termini que tenen els ajuntaments per permetre habitatges en urbanitzacions sense clavegueram.

El PSM ja anuncià ahir que no donarà suport a cap d'ells i el PSIB, previsiblement, farà el mateix. Això no impedirà què s'aprovin. Les diputades del PSM-IV-E, Fina Santiago i Joana Lluïsa Mascaró, advertiren que el darrer d'aquests decrets sona a "especulació" i que el del SOIB sols servirà per desviar fons cap a l'FP. Els econacionalistes criticaren "l'abús" del decret llei, que evita el debat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris