cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

“La sentència no obliga Madrid a pagar els 333 milions”

L'exconseller d'Obres Públiques Jaume Carbonero defensà ahir que el Tribunal Suprem “no entra en el fons” a l'hora d'indicar els incompliments dels convenis de carreteres del 1998 i del 2004, que s'hauran de discutir

32680

Rosamaria Alberdi, i l'exconseller d'Obres Públiques Jaume Carbonero.

F.Cavada

L'exconseller d'Obres Públiques Jaume Carbonero afirmà ahir que "això que la sentència obliga a pagar els 333 milions d'euros no és vera". El socialista defensà així que la decisió del Suprem no estipula quant ha de pagar el Ministeri de Foment a la Comunitat Autònoma per l'incompliment dels contractes de carreteres del 1998 i del 2004. Carbonero va defensar ahir, durant una roda de premsa a la seu del PSIB-PSOE, que la sentència de dia 8 de març del 2011 "no entra en el fons de la qüestió perquè es pagui per part del Ministeri els doblers previstos en el conveni". Ara bé, sí que reconeix que "el conflicte ha de dirimir-se a la Comissió Bilateral".

Pel que fa a l'acusació per part de l'actual conseller d'Administracions Públiques, Simón Gornés, que la sentència s'havia "ocultat", Carbonero recordà que "les sentències són públiques, no s'amaguen". L'exconseller relatà que el 18 de març la resolució arribà a l'Advocacia de la CAIB i immediatament li fou comunicada. Ja el 23 de març, Carbonero envià "un escrit a Foment en què demanava que es reunís la Comissió en compliment de la sentència". L'objectiu final d'aquesta petició era "defensar la quantia dels convenis, perquè està signada i els doblers són molt necessaris per a la Comunitat".

Així mateix, reconegué que "serà difícil discutir els incompliments a la Comissió". L'exconseller detallà que l'únic que està clar és que es varen incomplir "terminis, pressupost (ja que aquest es va multiplicar) i la supervisió dels projectes per part del Govern central", però no les quanties econòmiques. El socialista assegurà que té dues preocupacions: una és que la Comissió es reuneixi tan aviat com sigui possible per intentar recuperar els doblers i l'altra és que hi hagi "un govern que menteix a l'hora d'explicar les sentències i que mostra l'Executiu Antich com si hagués incomplit resolucionss". Carbonero remarcà que "qui ha motivat els contenciosos i les sentències fa que ara els doblers no siguin aquí. Ells són els responsables del que ha passat".

La secretària d'Organització del PSIB-PSOE, Rosamaría Alberdi, acusà el Govern actual de mentir i de "fer el mateix que feia l'Executiu Matas, on també hi havia Cabrer". La socialista mostrà preocupació perquè el Govern de Bauzá posa excuses per a les pròximes inversions i, si arriben els 300 milions, s'han d'invertir en carreteres".
Amb relació als 31 milions d'euros que hi ha pendents de pagar en concepte d'expropiacions de les diferents carreteres que s'han construït a les Illes, Carbonero manifestà que, quan ells arribaren el 2007, "el PP no havia pagat ni un euro en expropiacions" i afegí que "el Govern Antich abonà el que el de Matas no havia fet".
Del 2007 al 2009, els socialistes apuntaren ahir que pagaren els "mutus acords amb els propietaris" i la resta d'expropiats que discreparen del preu que se'ls volia pagar iniciaren un litigi. És per això que "és possible que el 2011 hi hagi hagut resolucions i és possible que no se n'hagi fet el pagament".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

Aquest govenr se gastaria aquests doblers fent carreteres que no necessitam i que destrossen els paissatge encara més, No els gastaría en el que necessitam de veritat, només en el que poden ficar sa cullera.

Valoració:7menosmas
Per D'aquí de confiança, fa mes de 9 anys

Por ti, por mi? Y la casa sin barrer. Des de la democràcia cada anya el mateix, es firmen acords de doblers que ens han de tornar, ja que són nostres, no ens fan cap regal. I llavors no n'arriba ni un. Pagam 1000, diven que ens doran 500 i llavors no n'arriben ni 5.
Vergonya de democràcia.

Valoració:6menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

Val més que no els dónin aquests millóns, pel bé de les Balears i dels seus habitants.

Valoració:2menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

Val més que no els dónin aquests millóns, pel bé de les Balears i dels seus habitants.

Valoració:8menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

S'acostan els 100 dies de govern, i fins ara, l'executiu de Bauzà tans sols ha armat merders, retrets, culpar els altres, enxufar amigots inutils, atacar el català, fer-se el murri amb la declaració de la Serra de TRamuntana patrimoni mundial...A aixó li diuen governar? Me temo que si segueixen així, en acabar la legislatura Balears, socialment i econòmicament semblarà que estem al 1940...meam si cobren un poc de seny, i es dediquen a treballar amb inteligencia, si encara en tenen i no la varen gastar tota en la campanya electoral...

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris